Харадинај: Хоћу да будем премијер

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај рекао је да се није одрекао кандидатуре за косовског премијера.

Србија 14.11.2014 | 17:41
Харадинај: Хоћу да будем премијер

Харадинај је приликом посете општини Дечане рекао да је одлука уставног суда променила односе у коалицији ВЛАН и за вечерас најавио састанак лидера тог блока како би се разговарало о захтевима ДСК, пренели су приштински медији.

"Ја сам од свих њих најбоље позициониран, и нисам се одрекао кандидатуре за премијера и они који желе да спречавају ову кандидатуру биће губитници. Тренутно имам неке несугласице са међународним фактором, али само око тога како би изгледала влада Косова", рекао је он.

Лидер ДСК Иса Мустафа изјавио је раније данас да је ситуација на Косову у вези са конституисањем институција након парламентарних избора много значајнија него ко ће бити на челу институција.

Он је написао је на фејсбуку, након повратака из Берлина и Брисела, да ће се постизборни блок максимално ангажовати да формира институције за добробит грађана Косова.

Приштинска телевизија "Кохавижн" јавила је синоћ да је лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај пристао да позицију кандидата за косовског премијера препусти лидеру Демократског савеза Косова (ДСК) Иси Мустафи.

Како је та медијска кућа јавила, лидери коалиције ВЛАН ће данас одржати састанак на коме би требало да буде обелодањен нови политички споразум тог коалиционог блока који, поред АБК и ДСК, још чине Иницијатива за Косово и покрет "Самоопредељење".

Коментари / 0

Оставите коментар