Haradinaj: Hoću da budem premijer

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da se nije odrekao kandidature za kosovskog premijera.

Srbija 14.11.2014 | 17:41
Haradinaj: Hoću da budem premijer

Haradinaj je prilikom posete opštini Dečane rekao da je odluka ustavnog suda promenila odnose u koaliciji VLAN i za večeras najavio sastanak lidera tog bloka kako bi se razgovaralo o zahtevima DSK, preneli su prištinski mediji.

"Ja sam od svih njih najbolje pozicioniran, i nisam se odrekao kandidature za premijera i oni koji žele da sprečavaju ovu kandidaturu biće gubitnici. Trenutno imam neke nesuglasice sa međunarodnim faktorom, ali samo oko toga kako bi izgledala vlada Kosova", rekao je on.

Lider DSK Isa Mustafa izjavio je ranije danas da je situacija na Kosovu u vezi sa konstituisanjem institucija nakon parlamentarnih izbora mnogo značajnija nego ko će biti na čelu institucija.

On je napisao je na fejsbuku, nakon povrataka iz Berlina i Brisela, da će se postizborni blok maksimalno angažovati da formira institucije za dobrobit građana Kosova.

Prištinska televizija "Kohavižn" javila je sinoć da je lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pristao da poziciju kandidata za kosovskog premijera prepusti lideru Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isi Mustafi.

Kako je ta medijska kuća javila, lideri koalicije VLAN će danas održati sastanak na kome bi trebalo da bude obelodanjen novi politički sporazum tog koalicionog bloka koji, pored ABK i DSK, još čine Inicijativa za Kosovo i pokret "Samoopredeljenje".

Komentari / 0

Ostavite komentar