Заплијењена дрога, оружје и муниција

Полиција је током претреса двије куће у селима Скугрићи и Толиси код Модриче пронашла 12 килограма марихуане, те одређену количину оружја и муниције, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.

Република Српска 14.11.2014 | 15:59
Заплијењена дрога, оружје и муниција

Портопарол Центра Љерка Станимировић рекла је Срни да је приликом претреса куће Пере Бајуновића у Скугрићу пронађено 11.849 грама зелене биљне материје, која по својим морфолошким особинама одговара марихуани.

"Заплијењена је једна стабљика са листовима тежине 6.650 грама, листови биљке тежине 5.150 грама и сасушена биљна материја тежине 49,120 грама", рекла је Станимировићева.

У овој полицијској акцији, које је изведена јуче, претресена је и кућа Драгана Лазића у мјесту Толиса, гдје је пронађена аутоматска пушка са оквиром од 30 метака и 55 комада метака, као и полуатоматска пушка са шест метака у спремнику.

"Ови претреси су извршени с циљем спречавања неовлаштене производње и промета опојних дрога", рекла је Станимировићева.

Она је додала да је над Бајуновићем и Лазићем извршена криминалистичка обрада и да ће Окружном тужилаштву Добој против њих бити достављени извјештаји о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Мирослав Милојевић рекао је данас на конференцији за новинаре да се тржишна вриједност пронађене марихуане процјењује на око 5.000 КМ.

Акцију су извели су припадници добојског Центра и Полицијске станице Модрича, у координацији са Управом криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

родјо

14.11.2014 21:31

Свака цаст,увијек одговара онај сто украде кокос.Овдје се скреце пазња од оних сто растурају ХЕРОИН И КОКАИН.Пазите то су синови познатих људи тј криминалаца,ко њих смије дирати?Друго,кад је Перо звани ДРОГА 80тих возио ПОРСЕА,ти васи лимари и бравари тј полицајци нису имали ни цеститих гаца.Тада је од силе или незнања поцео узимати наркотике али га је костало,здравља,пара и забране боравка у ЦХ.Интересује ме јели ово вијест од васег дописника са овог подруцја?Поред Перине куце је пруга Модрица-Градацац,ко поскида сине са инфраструктурниг објекта и пропда на отпад,нити ко зна,нити ко објави.Врањацка мафија од СДС,СНСДа и њима подана багра,Оптима група итд.Интересантно сви легализовасе криминал и одселисе преко Дрине у наруцје великом борцу прптив криминала Вуцицу.итд,итд

ОДГОВОРИТЕ