Zaplijenjena droga, oružje i municija

Policija je tokom pretresa dvije kuće u selima Skugrići i Tolisi kod Modriče pronašla 12 kilograma marihuane, te određenu količinu oružja i municije, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Republika Srpska 14.11.2014 | 15:59
Zaplijenjena droga, oružje i municija

Portoparol Centra Ljerka Stanimirović rekla je Srni da je prilikom pretresa kuće Pere Bajunovića u Skugriću pronađeno 11.849 grama zelene biljne materije, koja po svojim morfološkim osobinama odgovara marihuani.

"Zaplijenjena je jedna stabljika sa listovima težine 6.650 grama, listovi biljke težine 5.150 grama i sasušena biljna materija težine 49,120 grama", rekla je Stanimirovićeva.

U ovoj policijskoj akciji, koje je izvedena juče, pretresena je i kuća Dragana Lazića u mjestu Tolisa, gdje je pronađena automatska puška sa okvirom od 30 metaka i 55 komada metaka, kao i poluatomatska puška sa šest metaka u spremniku.

"Ovi pretresi su izvršeni s ciljem sprečavanja neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga", rekla je Stanimirovićeva.

Ona je dodala da je nad Bajunovićem i Lazićem izvršena kriminalistička obrada i da će Okružnom tužilaštvu Doboj protiv njih biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević rekao je danas na konferenciji za novinare da se tržišna vrijednost pronađene marihuane procjenjuje na oko 5.000 KM.

Akciju su izveli su pripadnici dobojskog Centra i Policijske stanice Modriča, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rodjo

14.11.2014 21:31

Svaka cast,uvijek odgovara onaj sto ukrade kokos.Ovdje se skrece paznja od onih sto rasturaju HEROIN I KOKAIN.Pazite to su sinovi poznatih ljudi tj kriminalaca,ko njih smije dirati?Drugo,kad je Pero zvani DROGA 80tih vozio PORSEA,ti vasi limari i bravari tj policajci nisu imali ni cestitih gaca.Tada je od sile ili neznanja poceo uzimati narkotike ali ga je kostalo,zdravlja,para i zabrane boravka u CH.Interesuje me jeli ovo vijest od vaseg dopisnika sa ovog podrucja?Pored Perine kuce je pruga Modrica-Gradacac,ko poskida sine sa infrastrukturnig objekta i propda na otpad,niti ko zna,niti ko objavi.Vranjacka mafija od SDS,SNSDa i njima podana bagra,Optima grupa itd.Interesantno svi legalizovase kriminal i odselise preko Drine u narucje velikom borcu prptiv kriminala Vucicu.itd,itd

ODGOVORITE