Гдје је сад и шта ради Милош Красић?!

"Кад видим ко све игра и где игра, дође ми да пукнем", признаје некадашњи репрезентативац Србије.

Фудбал 14.11.2014 | 15:30
Гдје је сад и шта ради Милош Красић?!

За мање од четири године Милош Красић (30) прошао је пут каквом се мало ко надао. Он понајмање.

У лето 2010. године играо је за Србију на Светском првенству у Јужној Африци, па за око 15 милиона прешао из ЦСКА у Јувентус, као најбољи играч "армејаца". Сјајно је почео у Торину и у првој сезони одиграо 41 утакмицу, уз девет постигнутих голова и исто толико асистенција.

Потом је, у мају 2011, на клупу "Старе даме" сео Антонио Конте и одлучио да му "Џексон" више није толико неопходан. У такмичарској 2011/12 користио је момка из Косовске Митровице само у девет утакмица. Српски крилни нападач ниједном у другом делу првенства није био ни у протоколу.

Затим је Красић спаковао кофере и 3. августа 2012. преселио се у Фенербахче, за седам милиона евра. Ни тај потез му није оживео каријеру и вратио га на стазе којима је корачао у дресу ЦСКА. Напротив.

Некадашњи фудбалер Војводине редовно је играо у Фенеру само у првој сезони (27 утакмица, гол и асистенција). И у лето 2013. поново се преселио, али на позајмицу у Бастију, за коју је наступио на 21 мечу (два гола и асистенција).

Где је сада? Поново је у Истанбулу, где чека расплет замршене ситуације са клубом. Уговор му истиче 2016. године и он испуњава своје обавезе свакодневно тренирајући. Нажалост, не са првим тимом, већ са омладинцима и резервним саставом.

У међувремену, појављују се приче о његовој селидби у Шпанију, Русију...

"Прошлог лета било је прича о трансферу у Елче, док ме сад нико из Шпаније није звао, тако да ово што је изашло у новинама (о селидби у тај Шпанију) уопште не схватам озбиљно. Неко то гура са одређеним циљем, добро разумем", рекао је Красић за дневни лист "Спорт".

Слично одговара и на констатацију да се помиње наводно интересовање руских клубова...

"Све је са истог извора... Локомотива? Њен тренер је мој пријатељ Гроф Божовић. Толико знам о Локомотиви, ништа више".

Његова жеља да и даље игра није спорна. Остаје да се види како ће се и да ли ће се пре 2016. размрсити компликована ситуација коју је доживео у Фенеру, јер му клуб још није понудио обештећење за споразумни раскид, а он не планира да се и ове сезоне одрекне плате.

"Хоћу да играм, знам да могу запажено да играм бар још две године... У Русији или на другој страни? О том - потом. Кад видим ко све игра и где игра, дође ми да пукнем. А, ја само тренирам са осамнаестогодишњацима?!", гневан је некадашњи стуб репрезентације Србије.

За "А" репрезентацију Србије Милош Красић одиграо је 46 утакмица и постигао три гола.

Коментари / 0

Оставите коментар