Gdje je sad i šta radi Miloš Krasić?!

"Kad vidim ko sve igra i gde igra, dođe mi da puknem", priznaje nekadašnji reprezentativac Srbije.

Fudbal 14.11.2014 | 15:30
Gdje je sad i šta radi Miloš Krasić?!

Za manje od četiri godine Miloš Krasić (30) prošao je put kakvom se malo ko nadao. On ponajmanje.

U leto 2010. godine igrao je za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pa za oko 15 miliona prešao iz CSKA u Juventus, kao najbolji igrač "armejaca". Sjajno je počeo u Torinu i u prvoj sezoni odigrao 41 utakmicu, uz devet postignutih golova i isto toliko asistencija.

Potom je, u maju 2011, na klupu "Stare dame" seo Antonio Konte i odlučio da mu "Džekson" više nije toliko neophodan. U takmičarskoj 2011/12 koristio je momka iz Kosovske Mitrovice samo u devet utakmica. Srpski krilni napadač nijednom u drugom delu prvenstva nije bio ni u protokolu.

Zatim je Krasić spakovao kofere i 3. avgusta 2012. preselio se u Fenerbahče, za sedam miliona evra. Ni taj potez mu nije oživeo karijeru i vratio ga na staze kojima je koračao u dresu CSKA. Naprotiv.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine redovno je igrao u Feneru samo u prvoj sezoni (27 utakmica, gol i asistencija). I u leto 2013. ponovo se preselio, ali na pozajmicu u Bastiju, za koju je nastupio na 21 meču (dva gola i asistencija).

Gde je sada? Ponovo je u Istanbulu, gde čeka rasplet zamršene situacije sa klubom. Ugovor mu ističe 2016. godine i on ispunjava svoje obaveze svakodnevno trenirajući. Nažalost, ne sa prvim timom, već sa omladincima i rezervnim sastavom.

U međuvremenu, pojavljuju se priče o njegovoj selidbi u Španiju, Rusiju...

"Prošlog leta bilo je priča o transferu u Elče, dok me sad niko iz Španije nije zvao, tako da ovo što je izašlo u novinama (o selidbi u taj Španiju) uopšte ne shvatam ozbiljno. Neko to gura sa određenim ciljem, dobro razumem", rekao je Krasić za dnevni list "Sport".

Slično odgovara i na konstataciju da se pominje navodno interesovanje ruskih klubova...

"Sve je sa istog izvora... Lokomotiva? Njen trener je moj prijatelj Grof Božović. Toliko znam o Lokomotivi, ništa više".

Njegova želja da i dalje igra nije sporna. Ostaje da se vidi kako će se i da li će se pre 2016. razmrsiti komplikovana situacija koju je doživeo u Feneru, jer mu klub još nije ponudio obeštećenje za sporazumni raskid, a on ne planira da se i ove sezone odrekne plate.

"Hoću da igram, znam da mogu zapaženo da igram bar još dve godine... U Rusiji ili na drugoj strani? O tom - potom. Kad vidim ko sve igra i gde igra, dođe mi da puknem. A, ja samo treniram sa osamnaestogodišnjacima?!", gnevan je nekadašnji stub reprezentacije Srbije.

Za "A" reprezentaciju Srbije Miloš Krasić odigrao je 46 utakmica i postigao tri gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar