Употријебићемо резерве ако затреба

Руска влада спремна је да активира акумулиране резерве уколико се економска ситуација у земљи погорша, али ће уложити средства само ако то буде доносило економску корист, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 14.11.2014 | 12:31
Употријебићемо резерве ако затреба

Путин је у интервјуу агенцији ТАСС рекао да су власти разматрале могућност кориштења новца из намјенског националног фонда за кључне инфраструктурне пројекте много прије садашњег пада цијене нафте.

"Још раније смо планирали све ове ствари, а сада, када се тржишна ситуација погоршава, долазимо до њих. Ипак, то не значи да ћемо једноставно `појести` своје резерве и занемарити економску корист због рјешавања актуелних проблема. Нећемо тако радити", рекао је Путин.

Он је додао да ће улагања из националног фонда бити усмјерена у неколико области, а једна од њих је инфраструктура.Путин је прецизирао да мисли на градњу саобраћајног прстена око Москве, бројне жељезничке прелазе и модернизацију пруга за теретни саобраћај према истоку, као и на брзе пруге, луке и аеродроме.

"То смо рекли прије двије године", рекао је Путин и успротивио се мишљењу да би руску економију већ сада требало подржати новцем из резервног фонда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ББ

14.11.2014 11:42

Цим се удари на резерве,нема напријед вец само назад,али Путин зна најбоље ста је добро за њега и мора се одлуцити,нема сједења на двије столице.

ОДГОВОРИТЕ