Криминалистичка обрада ухапшених

У просторијама Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у току је криминалистичка обрада над девет ухапшених у акцији "Дамаск" који се доводе у везу са тероризмом, речено је Срни у Сипи.

Босна и Херцеговина 14.11.2014 | 10:25
Криминалистичка обрада ухапшених

Два лица, чији су иницијали С.И. и М.Т, након криминалистичке обраде и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу јуче су предата Тужилаштву БиХ.

Припадници Сипе ухапсили су јуче Мехмеда Тутнића, Енвера Лилића, Салка Имамовића, Сенада Кљајића, Халила Гарановића, Рамиза Ибрахимовића, Фикрета Хаџића, Кенана Окана, Берина Тахића, Семира Хаџалића и Ахмета Мушановића који се доводе у везу са тероризмом, сазнаје Срна од извора блиских агенцијама за провођење закона у БиХ.

Ухапшени се доводе у везу са финансирањем, организовањем и врбовањем држављана БиХ за одлазак у Сирију и Ирак, те учествовањем у оружаним сукобима у тим земљама на страни радикалних терористичких група и организација.

У акцији "Дамаск", која је изведена по налогу Тужилаштва БиХ, припадници Сипе претресли су више објеката на подручју Сарајева, Зенице, Какња, Маглаја и Живиница, с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку, саопштено је раније из Сипе.

Коментари / 0

Оставите коментар