Kriminalistička obrada uhapšenih

U prostorijama Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u toku je kriminalistička obrada nad devet uhapšenih u akciji "Damask" koji se dovode u vezu sa terorizmom, rečeno je Srni u Sipi.

Bosna i Hercegovina 14.11.2014 | 10:25
Kriminalistička obrada uhapšenih

Dva lica, čiji su inicijali S.I. i M.T, nakon kriminalističke obrade i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu juče su predata Tužilaštvu BiH.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče Mehmeda Tutnića, Envera Lilića, Salka Imamovića, Senada Kljajića, Halila Garanovića, Ramiza Ibrahimovića, Fikreta Hadžića, Kenana Okana, Berina Tahića, Semira Hadžalića i Ahmeta Mušanovića koji se dovode u vezu sa terorizmom, saznaje Srna od izvora bliskih agencijama za provođenje zakona u BiH.

Uhapšeni se dovode u vezu sa finansiranjem, organizovanjem i vrbovanjem državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u tim zemljama na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

U akciji "Damask", koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe pretresli su više objekata na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopšteno je ranije iz Sipe.

Komentari / 0

Ostavite komentar