ДСС: Референдум о ЕУ

Србија треба референдумом да одлучи да ли да се придружи Европској унији, истакла је у емисији "Пулс" БН ТВ предсједница Демократске странке Србије Санда Рашковић-Ивић.

Република Српска 13.11.2014 | 22:59
ДСС: Референдум о ЕУ

Рашковићева сматра да Србија треба да буде усмјерена самој себи и својим интересима и у тој мисији има велику подршку Русије и то треба јачати.

"Приближавање Русији не ремети суверенитет Србије. Русија нас никада није бомбардовала, није нам тражила дио територије и не тражи пренос суверенитета на Москву", сматра Рашковићева.

С друге стране, Европска унија подржава Бриселски споразум који сијече суверенитет Србије.
Тврди да је је недавна посјета премијера Албаније била понижавајућа за Србију.

"Посјета албанског премијера Едија Раме је била један фијаско и блам, јер је наша власт отворила простор да Рама направи свој шоу који је био једно хистерично албанско дивљање и једна антисрпска активност од првог до посљедњег момента", сматра Рашковићева.

Она тврди да повратком лидера СРС-а Војислава Шешеља више ништа неће бити исто у Србији.

"Он се вратио као осветник, сад колико ће га то дуго држати ја то не знам, јер с њим се никада не зна- он је јако непредвидив човјек", каже Рашковићева.

Предсједница ДСС-а сматра да Шешељ неће имати снагу да око себе окупи опозицију с циљем обарања садашње власти.

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Пајо

14.11.2014 06:44

Свака част БН ТВ што је довела госпђу Рашковић. Одавно нисам гледао садржајнију емисију. Санда је све објаснила. Паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

14.11.2014 07:19

Зашто ми у РС и БиХ немамо овако неку жену која својом памећу, смиреншћу и разложношћу може да донесе неке промјене. Код нас само махалуше које млате празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

робин худ

14.11.2014 07:50

Ниста она паметно рекла и Србију гура у јос вецу пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса 076

14.11.2014 08:31

Једна смирена и одмерена жена која води нормалну политику, доста нам је букача са једне стране и прода ваца магле са друге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.11.2014 08:36

Дође ли шта ова Драшковићка нашем Милокраду лакташенку? Чим спомиње РЕФЕРЕНДУМ, као да је са њим чувала овце.Има она народна пословица која се односи на њих двоје, нелипши магарче до зелене траве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо за Милојка

14.11.2014 08:46

Драги Милојако није Драшковићка, већ Рашковићева. ћерка основача СДС-а Јована Рашковића. Толико би могао да знаш ако већ желиш да даје ш оцјене. Осим тога свака земља која је улазила у ЕУ је организовала референдум, зашто то не би урадила и Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све то звучи дивно красно бајно..

14.11.2014 09:15

све то звучи дивно красно бајно.. Видим неки је сматрају паметном женом која мудро збори,,, Све ОК, али шта је алтернатива...како опљачкана, осиромашена и на рубу глади Србија да сама води своју политику без уласка у ЕУ.. Не могу вјеровати да неки још увијек мисле да је Србија неки фактор који може рећи НЕ неком на западу!! Србија није СФРЈ, то очито још увијек некима није јасно.. но ускоро ће бити... Нема сједења на двије столице, одлука мора пасти запад тј. ЕУ или исток и окретање Русији... п.с. проблем је само што Србија не граничи са Русијом, а то би ова "мудра" жена требала знати :/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

14.11.2014 10:22

Показало се да су зене мудрије од мускараца у политици. Одласком Костунице мислио сам да це ова зена понудути несто ново.Назалост,као да слусам Костуницу.Изгледа да једино Срби и Босњаци вјерују у љубав.Руси и Турци то користе,да би преко нас остварили своје интересе.Ми смо мали и нејаки да би нас и увазавали.Једино је Ватикан уцинио конкретно за Хрвате.Добили су цисту Хрватску а у Босни се питају као Срби и Босњаци а има их мање него сто је било Срба у Хрватској и припадника осталих у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

14.11.2014 18:37

Церка великог оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

15.11.2014 15:59

Санда браво! ова зена це препородити ДСС

ОДГОВОРИТЕ