DSS: Referendum o EU

Srbija treba referendumom da odluči da li da se pridruži Evropskoj uniji, istakla je u emisiji "Puls" BN TV predsjednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-Ivić.

Republika Srpska 13.11.2014 | 22:59
DSS: Referendum o EU

Raškovićeva smatra da Srbija treba da bude usmjerena samoj sebi i svojim interesima i u toj misiji ima veliku podršku Rusije i to treba jačati.

"Približavanje Rusiji ne remeti suverenitet Srbije. Rusija nas nikada nije bombardovala, nije nam tražila dio teritorije i ne traži prenos suvereniteta na Moskvu", smatra Raškovićeva.

S druge strane, Evropska unija podržava Briselski sporazum koji siječe suverenitet Srbije.
Tvrdi da je je nedavna posjeta premijera Albanije bila ponižavajuća za Srbiju.

"Posjeta albanskog premijera Edija Rame je bila jedan fijasko i blam, jer je naša vlast otvorila prostor da Rama napravi svoj šou koji je bio jedno histerično albansko divljanje i jedna antisrpska aktivnost od prvog do posljednjeg momenta", smatra Raškovićeva.

Ona tvrdi da povratkom lidera SRS-a Vojislava Šešelja više ništa neće biti isto u Srbiji.

"On se vratio kao osvetnik, sad koliko će ga to dugo držati ja to ne znam, jer s njim se nikada ne zna- on je jako nepredvidiv čovjek", kaže Raškovićeva.

Predsjednica DSS-a smatra da Šešelj neće imati snagu da oko sebe okupi opoziciju s ciljem obaranja sadašnje vlasti.

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pajo

14.11.2014 06:44

Svaka čast BN TV što je dovela gospđu Rašković. Odavno nisam gledao sadržajniju emisiju. Sanda je sve objasnila. Pametnom dovoljno.

ODGOVORITE
Name

Dejan

14.11.2014 07:19

Zašto mi u RS i BiH nemamo ovako neku ženu koja svojom pameću, smirenšću i razložnošću može da donese neke promjene. Kod nas samo mahaluše koje mlate praznu slamu.

ODGOVORITE
Name

robin hud

14.11.2014 07:50

Nista ona pametno rekla i Srbiju gura u jos vecu propast.

ODGOVORITE
Name

sasa 076

14.11.2014 08:31

Jedna smirena i odmerena žena koja vodi normalnu politiku, dosta nam je bukača sa jedne strane i proda vaca magle sa druge

ODGOVORITE
Name

Milojko

14.11.2014 08:36

Dođe li šta ova Draškovićka našem Milokradu laktašenku? Čim spominje REFERENDUM, kao da je sa njim čuvala ovce.Ima ona narodna poslovica koja se odnosi na njih dvoje, nelipši magarče do zelene trave.

ODGOVORITE
Name

Pajo za Milojka

14.11.2014 08:46

Dragi Milojako nije Draškovićka, već Raškovićeva. ćerka osnovača SDS-a Jovana Raškovića. Toliko bi mogao da znaš ako već želiš da daje š ocjene. Osim toga svaka zemlja koja je ulazila u EU je organizovala referendum, zašto to ne bi uradila i Srbija.

ODGOVORITE
Name

sve to zvuči divno krasno bajno..

14.11.2014 09:15

sve to zvuči divno krasno bajno.. Vidim neki je smatraju pametnom ženom koja mudro zbori,,, Sve OK, ali šta je alternativa...kako opljačkana, osiromašena i na rubu gladi Srbija da sama vodi svoju politiku bez ulaska u EU.. Ne mogu vjerovati da neki još uvijek misle da je Srbija neki faktor koji može reći NE nekom na zapadu!! Srbija nije SFRJ, to očito još uvijek nekima nije jasno.. no uskoro će biti... Nema sjedenja na dvije stolice, odluka mora pasti zapad tj. EU ili istok i okretanje Rusiji... p.s. problem je samo što Srbija ne graniči sa Rusijom, a to bi ova "mudra" žena trebala znati :/

ODGOVORITE
Name

Toni

14.11.2014 10:22

Pokazalo se da su zene mudrije od muskaraca u politici. Odlaskom Kostunice mislio sam da ce ova zena ponuduti nesto novo.Nazalost,kao da slusam Kostunicu.Izgleda da jedino Srbi i Bosnjaci vjeruju u ljubav.Rusi i Turci to koriste,da bi preko nas ostvarili svoje interese.Mi smo mali i nejaki da bi nas i uvazavali.Jedino je Vatikan ucinio konkretno za Hrvate.Dobili su cistu Hrvatsku a u Bosni se pitaju kao Srbi i Bosnjaci a ima ih manje nego sto je bilo Srba u Hrvatskoj i pripadnika ostalih u Bosni.

ODGOVORITE
Name

Dejo Gradiska

14.11.2014 18:37

Cerka velikog oca.

ODGOVORITE
Name

Urke

15.11.2014 15:59

Sanda bravo! ova zena ce preporoditi DSS

ODGOVORITE