НЂ: Помажу ми ривалства са Рафом и Федексом

Новак Ђоковић био је веома задовољан после убедљиве победе над Станом Вавринком (6:3, 6:0) у другом колу завршног Мастерса у Лондону.

Тенис 13.11.2014 | 23:45
НЂ: Помажу ми ривалства са Рафом и Федексом

“Нема сумње, ово је био одличан меч. Прва три гема били су прилично дуги, али успео сам да се вратим. Лепо сам ударао, пролазио кроз лоптицу, а он је с друге стране правио много грешака. Он није био ни близу свог најбољег издања, а ја сам успео да учиним оно што сам планирао“, рекао је Ђоковић.

“Одиграо сам прилично стабилно – добро сам покривао терен, вратио сам много лоптица, комбиновао сам брзину удараца и успео да учиним да се он осећа нелагодно на терену. То је оно што сам желео – остао сам смирен после изгубљена прва два гема и после тога је све било невероватно“, додао је Новак после тријумфа над Вавринком.

Ђоковића су новинари замолили да упореди своја ривалства са Роџером Федерером и са Рафаелом Надалом.

“Свако од тих ривалстава је посебно на свој начин. Они су различити играчи који много доносе тенису на терену и ван њега. За мене је дивно искуство било освојити Аустралијан опен 2008, али после тога сам губио од њих највећи број мечева на Грен слем турнирима. Превазишао сам неке сумње и мечеви са њима двојицом учинили су ме јачим играчем, учинили су да схватим да морам да напредујем како бих освајао ГС титуле и постао број један. Мислим да су та ривалства допринела мојим успесим“, каже Новак.

До сада је на Мастерсу у Лондону одиграно осам мечева, а ни у једном није било узбуђења – сви су окончани у два сета.

“Немам објашњење за то. Не могу да говорим у име других, да знам како се осећају на терену. Ја играм добро и надам се да ћу наставити тако. Са друге стране, с обзиром да су овде осморица најбољих, људи очекују више узбуђења и дуже мечеве. До сада није било мечева у три сета, али мислим да ће се то променити“, рекао је Ђоковић.

Уколико у петак победи Бердиха, Ђоковић ће и теоретски обезбедити прво место на свету на крају године. Серија Новакових победа у дворани сада је на бројци 29.

Коментари / 0

Оставите коментар