NĐ: Pomažu mi rivalstva sa Rafom i Fedeksom

Novak Đoković bio je veoma zadovoljan posle ubedljive pobede nad Stanom Vavrinkom (6:3, 6:0) u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu.

Tenis 13.11.2014 | 23:45
NĐ: Pomažu mi rivalstva sa Rafom i Fedeksom

“Nema sumnje, ovo je bio odličan meč. Prva tri gema bili su prilično dugi, ali uspeo sam da se vratim. Lepo sam udarao, prolazio kroz lopticu, a on je s druge strane pravio mnogo grešaka. On nije bio ni blizu svog najboljeg izdanja, a ja sam uspeo da učinim ono što sam planirao“, rekao je Đoković.

“Odigrao sam prilično stabilno – dobro sam pokrivao teren, vratio sam mnogo loptica, kombinovao sam brzinu udaraca i uspeo da učinim da se on oseća nelagodno na terenu. To je ono što sam želeo – ostao sam smiren posle izgubljena prva dva gema i posle toga je sve bilo neverovatno“, dodao je Novak posle trijumfa nad Vavrinkom.

Đokovića su novinari zamolili da uporedi svoja rivalstva sa Rodžerom Federerom i sa Rafaelom Nadalom.

“Svako od tih rivalstava je posebno na svoj način. Oni su različiti igrači koji mnogo donose tenisu na terenu i van njega. Za mene je divno iskustvo bilo osvojiti Australijan open 2008, ali posle toga sam gubio od njih najveći broj mečeva na Gren slem turnirima. Prevazišao sam neke sumnje i mečevi sa njima dvojicom učinili su me jačim igračem, učinili su da shvatim da moram da napredujem kako bih osvajao GS titule i postao broj jedan. Mislim da su ta rivalstva doprinela mojim uspesim“, kaže Novak.

Do sada je na Mastersu u Londonu odigrano osam mečeva, a ni u jednom nije bilo uzbuđenja – svi su okončani u dva seta.

“Nemam objašnjenje za to. Ne mogu da govorim u ime drugih, da znam kako se osećaju na terenu. Ja igram dobro i nadam se da ću nastaviti tako. Sa druge strane, s obzirom da su ovde osmorica najboljih, ljudi očekuju više uzbuđenja i duže mečeve. Do sada nije bilo mečeva u tri seta, ali mislim da će se to promeniti“, rekao je Đoković.

Ukoliko u petak pobedi Berdiha, Đoković će i teoretski obezbediti prvo mesto na svetu na kraju godine. Serija Novakovih pobeda u dvorani sada je na brojci 29.

Komentari / 0

Ostavite komentar