Србац: Хуманитарна помоћ из Тирола

Брачни пар Едита и Клаус Маја из аустријске покрајине Тирол уручили су данас хуманитарну помоћ србачком Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“.

 

Република Српска 13.11.2014 | 17:11
Србац: Хуманитарна помоћ из Тирола

Помоћ садржи 27 поклон пакета за предстојеће новогодишње и божићне празнике, девет телевизора, једна инвалидска колица, два дјечија кревета, девет нових и више половних зимских јакни, 30 тегли меда, 200 литара разних сокова и веће количине слаткиша.

Велике хуманисте из Тирола подстакли су Српчани Златко Татић и Новак Марковић који су помогли да се ова значајна помоћ довезе у Србац.

Они су се истакли и приликом мајских поплава, када су помогли десет пооплављених домаћинстава са бијелом техником, креветима и градјевинским материјалом, а у више наврата су пружали помоћ и дјеци са посебним потребама, каже предсједница Удружења „Извор“ Мира Татић, која је изразила велику захвалност овим хуманим људима.

Татићева каже да је брачни пар Маја из Тирола и прошле године Удружењу „Извор“ донирао 500 евра. Занимљиво је да је Едита за сваки пакет лично израдила и привјесак са поруком „Од срца за Вас“, што је дубоко дирнуло чланове србачког „Извора“, које окупља око 30 дјеце са посебним потребама.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

 

Коментари / 0

Оставите коментар