Srbac: Humanitarna pomoć iz Tirola

Bračni par Edita i Klaus Maja iz austrijske pokrajine Tirol uručili su danas humanitarnu pomoć srbačkom Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor“.

 

Republika Srpska 13.11.2014 | 17:11
Srbac: Humanitarna pomoć iz Tirola

Pomoć sadrži 27 poklon paketa za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, devet televizora, jedna invalidska kolica, dva dječija kreveta, devet novih i više polovnih zimskih jakni, 30 tegli meda, 200 litara raznih sokova i veće količine slatkiša.

Velike humaniste iz Tirola podstakli su Srpčani Zlatko Tatić i Novak Marković koji su pomogli da se ova značajna pomoć doveze u Srbac.

Oni su se istakli i prilikom majskih poplava, kada su pomogli deset pooplavljenih domaćinstava sa bijelom tehnikom, krevetima i gradjevinskim materijalom, a u više navrata su pružali pomoć i djeci sa posebnim potrebama, kaže predsjednica Udruženja „Izvor“ Mira Tatić, koja je izrazila veliku zahvalnost ovim humanim ljudima.

Tatićeva kaže da je bračni par Maja iz Tirola i prošle godine Udruženju „Izvor“ donirao 500 evra. Zanimljivo je da je Edita za svaki paket lično izradila i privjesak sa porukom „Od srca za Vas“, što je duboko dirnulo članove srbačkog „Izvora“, koje okuplja oko 30 djece sa posebnim potrebama.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

 

Komentari / 0

Ostavite komentar