Раднички у ЛШ, Звезда испала!

Половичан учинак српских тимова у последњем претколу Лигу шампиона. Орадеа намучила Крагујевчане, Приморје прејако за црвено-беле.

Остали спортови 13.11.2014 | 16:46
Раднички у ЛШ, Звезда испала!

Српски ватерполо и ове сезоне ће у Лиги шампиона представљати Партизан и Раднички из Крагујевца.

Црно-белима, који су се директно пласирали у групну фазу, придружили су се Шумадинци после успеха у двомечу са румунском Орадеом.

Раднички је код куће славио резултатом 13:8, па му је у реваншу и минималан пораз био сасвим довољан - 10:9 за Орадеу (4:2, 3:1, 3:2, 0:4).

Међутим, далеко од тога да је актуелни вицешампион Европе рутински обавио посао. Предвођена сјајним голманом Гојком Пијетловићем, Орадеа је крајем друге четвртине водила 7:2 и већ тада анулирала заостатак из Крагујевца.

У последњу деоницу ушло се са резултатом 10:5, када је Раднички коначно заиграо како зна и уме, па је у финишу могао и до ремија.

На крају, ипак, заслужен пласман у Лигу шампиона, у којој ће му ривали у групи бити бранилац титуле Барселонета, Олимпијакос, Егер, Бреша и Про Реко.

Црвену звезду јесенас је на корак од елите зауставио Про Реко, а ни сада Дејан Савић и његови изабраници нису имали среће приликом жреба.
Извукли су веома јаку екипу Приморја и успели само да скупо продају своју "кожу".

У Београду су поклекли пред крај утакмице и изгубили резултатом 11:14, док је у Ријеци домаћин славио 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0).

Као што се види из резултата, Звезда је у првој четвртини изненадила вођством од три гола разлике и тако запретила фавориту. Подршка са трибина пробудила је Приморје из летаргије, али су Виктор и Страхиња Рашовић одржали жељени резултат до два минута пре краја полувремена - 3:6.

Међутим, Петровић и Бурић успели су да смање на 5:6, почетком треће деонице уследила су два изједначења, а онда и преокрет на 8:7 поготком Бурића.

У том тренутку је већ постало јасно да је Звезда са својим младим тимом далеко од подвига.

Дошло је до психофизичког пада и на крају је Приморје од 9:8 стигло до 15:8, не показавши милост за ривала који је тридесетак минута раније унео велику зебњу у срца домаће публике...

Коментари / 0

Оставите коментар