Radnički u LŠ, Zvezda ispala!

Polovičan učinak srpskih timova u poslednjem pretkolu Ligu šampiona. Oradea namučila Kragujevčane, Primorje prejako za crveno-bele.

Ostali sportovi 13.11.2014 | 16:46
Radnički u LŠ, Zvezda ispala!

Srpski vaterpolo i ove sezone će u Ligi šampiona predstavljati Partizan i Radnički iz Kragujevca.

Crno-belima, koji su se direktno plasirali u grupnu fazu, pridružili su se Šumadinci posle uspeha u dvomeču sa rumunskom Oradeom.

Radnički je kod kuće slavio rezultatom 13:8, pa mu je u revanšu i minimalan poraz bio sasvim dovoljan - 10:9 za Oradeu (4:2, 3:1, 3:2, 0:4).

Međutim, daleko od toga da je aktuelni vicešampion Evrope rutinski obavio posao. Predvođena sjajnim golmanom Gojkom Pijetlovićem, Oradea je krajem druge četvrtine vodila 7:2 i već tada anulirala zaostatak iz Kragujevca.

U poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 10:5, kada je Radnički konačno zaigrao kako zna i ume, pa je u finišu mogao i do remija.

Na kraju, ipak, zaslužen plasman u Ligu šampiona, u kojoj će mu rivali u grupi biti branilac titule Barseloneta, Olimpijakos, Eger, Breša i Pro Reko.

Crvenu zvezdu jesenas je na korak od elite zaustavio Pro Reko, a ni sada Dejan Savić i njegovi izabranici nisu imali sreće prilikom žreba.
Izvukli su veoma jaku ekipu Primorja i uspeli samo da skupo prodaju svoju "kožu".

U Beogradu su poklekli pred kraj utakmice i izgubili rezultatom 11:14, dok je u Rijeci domaćin slavio 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0).

Kao što se vidi iz rezultata, Zvezda je u prvoj četvrtini iznenadila vođstvom od tri gola razlike i tako zapretila favoritu. Podrška sa tribina probudila je Primorje iz letargije, ali su Viktor i Strahinja Rašović održali željeni rezultat do dva minuta pre kraja poluvremena - 3:6.

Međutim, Petrović i Burić uspeli su da smanje na 5:6, početkom treće deonice usledila su dva izjednačenja, a onda i preokret na 8:7 pogotkom Burića.

U tom trenutku je već postalo jasno da je Zvezda sa svojim mladim timom daleko od podviga.

Došlo je do psihofizičkog pada i na kraju je Primorje od 9:8 stiglo do 15:8, ne pokazavši milost za rivala koji je tridesetak minuta ranije uneo veliku zebnju u srca domaće publike...

Komentari / 0

Ostavite komentar