Потписан споразум, штрајк "замрзнут"

На данашњем састанку у Руднику боксита "Сребреница" представници свих заинтересованих страна потписали су споразум о начину исплате зарада запосленима и замрзавању штрајка, потврђено је у овом предузећу.

Република Српска 13.11.2014 | 16:16
Потписан споразум, штрајк "замрзнут"

Споразумом је прецизирано да ће до краја године бити исплаћене три заостале плате радницима, и то једна до 21. новембра, друга до 15. децембра и трећа до 31. децембра.Дефинисана је и обавеза да у децембру Рудник испоручи три хиљаде тона руде и тиме обезбиједи финансијска средства за исплату плата зрадницима за јануар, фебруар и март 2015. године када се не врши експлоатација руде са површинских копова овог рудника.Споразум гарантује и одржавање заједничког састанка потписника до 29. новембра на коме ће бити анализирана реализација дефинисаних обавеза.

До тог датума штрајк у овом предузећу биће "замрзнут", а уколико се не буде поштовао споразум запослени ће од тог датума поново ступити у штрајк, без доношења нове одлуке и најаве штрајка.Експлоатација и испорука руде са површинских копова наставља се до 29. новембра и одржавања новог састанка потписника данашњег споразума.

"Прошле седмице исплаћена нам је једна од пет заосталих плата. Директор је на основу усменог договора са члановима Управног одбора понудио да потпишемо споразум којим се пословодство обавезује да ће радницима по утврђеним терминима до краја ове године бити исплаћене још три плате, а да ми прекинемо штрајк", појаснио је предсједник Штрајкачког одбора Раде Грујичић.

Грујичић је додао да су радници прихватили приједлог овог споразумаи одлучили да штрајк буде "замрзнут" до 29. новембра.У овом предузећу запослена су 43 радника који су ступили у штрајк 31. октобра због пет неисплаћених плата и доприноса.

Коментари / 0

Оставите коментар