Potpisan sporazum, štrajk "zamrznut"

Na današnjem sastanku u Rudniku boksita "Srebrenica" predstavnici svih zainteresovanih strana potpisali su sporazum o načinu isplate zarada zaposlenima i zamrzavanju štrajka, potvrđeno je u ovom preduzeću.

Republika Srpska 13.11.2014 | 16:16
Potpisan sporazum, štrajk "zamrznut"

Sporazumom je precizirano da će do kraja godine biti isplaćene tri zaostale plate radnicima, i to jedna do 21. novembra, druga do 15. decembra i treća do 31. decembra.Definisana je i obaveza da u decembru Rudnik isporuči tri hiljade tona rude i time obezbijedi finansijska sredstva za isplatu plata zradnicima za januar, februar i mart 2015. godine kada se ne vrši eksploatacija rude sa površinskih kopova ovog rudnika.Sporazum garantuje i održavanje zajedničkog sastanka potpisnika do 29. novembra na kome će biti analizirana realizacija definisanih obaveza.

Do tog datuma štrajk u ovom preduzeću biće "zamrznut", a ukoliko se ne bude poštovao sporazum zaposleni će od tog datuma ponovo stupiti u štrajk, bez donošenja nove odluke i najave štrajka.Eksploatacija i isporuka rude sa površinskih kopova nastavlja se do 29. novembra i održavanja novog sastanka potpisnika današnjeg sporazuma.

"Prošle sedmice isplaćena nam je jedna od pet zaostalih plata. Direktor je na osnovu usmenog dogovora sa članovima Upravnog odbora ponudio da potpišemo sporazum kojim se poslovodstvo obavezuje da će radnicima po utvrđenim terminima do kraja ove godine biti isplaćene još tri plate, a da mi prekinemo štrajk", pojasnio je predsjednik Štrajkačkog odbora Rade Grujičić.

Grujičić je dodao da su radnici prihvatili prijedlog ovog sporazumai odlučili da štrajk bude "zamrznut" do 29. novembra.U ovom preduzeću zaposlena su 43 radnika koji su stupili u štrajk 31. oktobra zbog pet neisplaćenih plata i doprinosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar