Приједорчанину одстрањен здрав орган

Лице чији су иницијали М.Л. из Бањалуке осумњичено је за кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи, јер је пацијенту у приједорској јавној здравственој установи одстранило здрав орган, саопштено је данас из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор.

Република Српска 13.11.2014 | 15:53
Приједорчанину одстрањен здрав орган

ЦЈБ Приједор је 27. октобра запримио пријаву оштећеног лица из Приједора које је навело да му је приликом оперативног захвата у јулу у јавној здравственој установи у Приједору доктор одстранио здрав орган усљед непридржавања правила здравствене струке.

"Увидом у приложену медицинску документацију оштећеног лица, полицијски службеници су утврдили да је лице прије оперативног захвата имало спорни орган, док на контролним налазима извршеним послије оперативног захвата није уочено постојање тог органа", наводи се у саопштењу.

Уз сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука и уз наредбу судије за претходни поступак Основног суда Приједор у Клиничко-болничком центру Бањалука извршен је детаљан тјелесни преглед оштећеног лица и утврђено непостојање органа.

У току је документовање и комплетирање предмета након чега ће ЦЈБ Приједор Окружном тужилаштву Бањалука доставити извјештај о почињеном кривичном дјелу несавјесно пружање љекарске помоћи против лица М.Л. из Бањалуке.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Меси

13.11.2014 15:44

О Боже шта се још код нас неће десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. Л

13.11.2014 17:12

Шта значи М.Л. Напишите лијепо име и презиме треба и ја да одем под нож сутра лудаку

ОДГОВОРИТЕ