Грађани су изабрали политику промјена

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, у интервјуу бх. издању Вечерњег листа, рекао је да су грађани Републике Српске на протеклим изборима изабрали промјене, те да се СДС у разговорима о формирању владајуће већине руководи политиком промјене.

Република Српска 13.11.2014 | 23:01
 Грађани су изабрали политику промјена

- Само је једна политичка странка, СНСД, говорила како је стање добро и како треба наставити тим путем. Они су на тој политици добили 29 заступника од укупно 83 у Народној скупштини РС. Све друге политичке странке рекле су како стање није добро и да су потребне промјене, мање или веће. То значи да је побједник на овим изборима политика промјена - сматра Тадић.

Коментиришући потписани споразум о сарадњи СДА и ДФ-а с опозиционим странкама из Републике Српске СДС-ом, ПДП-ом и НДП-ом, Тадић је казао да тај споразум није усмјерен против  било кога, те да су сви они који желе судјеловати у промјенама и рјешавању конфликата добродошли.  

- Подсјећам да смо током ове године имали изјаву пет политичких странака, у чему су судјеловали ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СДС, СДА и ПДП, која је потписана с Европском народном партијом. Нико не жели на било који начин никога искључити из овог процеса. То је отворен процес и отворен документ - каже Тадић.  Када је у питању евентуална сарадња СДС-а и СНСД-а на државном нивоу, Тадић сматра како је то тешко оствариво.

 - Били смо заједно у државној власти. То је завршило тиме што је Додик заједно са Златком Лагумџијом и још некима  успио покварити тај споразум. Тешко је данас било шта вјеровати Додику – истакао је потпредсједник СДС-а.  Што се тиче сарадње СДС-а и ХДЗ-а БиХ, Тадић каже да нема никаквог разлога да те двије странке не сарађују.  

- Ми немамо ни један озбиљан разлог због којег бисмо били у сукобу. Ако је то тако, онда би било корисно за све да отворимо могућност сарадње. Позиција СДС-а је потпуно јасна – отвореност за сарадњу - поручио је Тадић.  Додао је да је став СДС-а о томе тко треба заступати Хрвате у институцијама државе потпуно јасан.  

- Нико из РС, СДС ни СНСД, никада није ни размишљао да хрватски народ треба представљати било ко други осим Човића и ХДЗ-а, јер је ту одлуку донио хрватски народ. Сви из РС су ту одлуку препуштали хрватском народу у БиХ. Ако је то разлог због којег би Човић донио неку од одлука, онда је посве јасно да ће однос према томе питању имати и СДС, односно СНСД. Ту разлика нема - истакао је потпредсједник СДС-а Огњен Тадић за бх. издање Вечерњег листа.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Промјене

13.11.2014 11:45

Останите слозни и јединствени у Савезу и бицете јаци од СНСД-а. Не заборавите да је и СНСД Савез.Нека вам је са срецом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прави пресједник

13.11.2014 12:07

Ово је прави пресједник за мене, он се бори да народ има ста јести и да непропадамо у биједи... није битно ниста друго! Док Додик пуца по национализму и граби гласове којима, се слузи да краде себи и близњима овај цовјек це економију да нам среди ако Бог да па да и ми имао ста јести и да имамо нормалне послове... само напријед Тадицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

13.11.2014 12:08

Посљедњи, очајнички, Бајин политички потез биће покушај преласка у редове Савеза. Толико је дволичан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

13.11.2014 12:31

Упоредити Тадића са Додиком и закључити: Тадић,не само што плијени племенитошћу,а то могу само они који имају чисту савјест,него се брине за Републику Српску и њене грађане,док је фаца Додицкова унезвијерена,поред тога што је све уништио и стрпао у своје џепове и нас би појео само да остане у фотељи.Неће моћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

13.11.2014 14:37

Огњен је нас прави предсједник, покраден од стране Бајиног црвеног Удбаско-криминалног клана. ЗИВИО НАМ КРАЉУ, МАФИЈУ ПОСЛАТИ У ЗАТВОР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

13.11.2014 15:50

Огњен, човјек и политичар за десетку! Само напред! Жив и здрав на многаја љета!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

13.11.2014 15:54

Е МОЈ ОГИ ТИ СИ ПОКРАДЕН, АЛИ БРУТАЛНО, ПОЗОВИ НАРОД НА УЛИЦУ ПА ЦЕС ВИДЈЕТИ КОЛИКА ЈЕ ПОЛОВИНА ТВОЈА И НИКАД НЕМОЈ ПРИЗНАТИ ДА СИ ИЗГУБИО ЈЕР НАРОД ЈЕ УЗ ТЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тони

13.11.2014 17:43

Ми зивимо у заблуди.Мислим,да јос немамо политицара на Балкану који има визију,који је у стању направити несто добро за све народе на Балкану.Вазно је да је постен,али знање је предуслов за све.Назалост ми таквих јос намамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

13.11.2014 18:28

ГРАЂАНИ СУ ИЗАБРАЛИ - ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

13.11.2014 18:40

Пуно подрске Тадицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

13.11.2014 20:38

Кад вас човјек гледа са стране просто му мило око срца кад види како се утркујете и једни и други да извучете све нас из блата....Обећавате нам правду, просперитет, посао, срећу....... Само на нашу свеопшту жалост ми из године у годину видимо све више неправде, корупцјије па чак нас ни природне несреће не заобилазе. На власти сте и једни и други, што на локалном што на републичком или бх. нивоу.... Нико ама баш нико ми не може навести ниједну локалну или регионалну заједницу у којој има више позитивних ствари него негативних. Када ћете ви господо политичари почети да радите ваш посао? Без оптуживања? Без намјерних коалиција са онима који се због исте ствари удружују са вама да би зезнули оне треће? Без предрасуда? Без лажних обећања? Изађите пред народ и погледајте та напаћена и тужна лица. Погледајте дјецу њихову без будућности ако тако наставите. Погледајте у небо. Има ли чојства у вама и срама? Има ли одговорности пред нама обичнима.... Хватајте задњи воз и договорајте се једни с другима и сређујте ствари иначе вам се може десити НАРОД. Народ који неће гледати како се Богу молите и чији сте....народ који зна да се пати и да трпи али који зна и да се ослобађа јарма који нам притежете 20ак година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уз тебе смо Преседнице

13.11.2014 22:29

Ово мајка не радја сваке године, Засигурно један од најјаци политицара у регији. Негово време вец долази а осталим пролази . И нека сте отресли госп. Додика јер он недолици вама да водите Дуел , Професиоално одрадјено незаслузије ниста боље, хвала госп. Тадиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

14.11.2014 06:11

Грађани јесу изабрали промјене, али дајте кад дођете на власт почните са чисткама, сви који су уплетени у корупцију и криминал, сместити их где заслузују.Почети прво од мањих општина, ту је највећи криминал, локални моћници шта су радили, ојадили народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крај

14.11.2014 17:45

Гласао сам за њега,али је угасио каријеру политицку,он и Босиц угусисе СДС. 12 година се бави само кандидовањем за председника.

ОДГОВОРИТЕ