Građani su izabrali politiku promjena

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić, u intervjuu bh. izdanju Večernjeg lista, rekao je da su građani Republike Srpske na proteklim izborima izabrali promjene, te da se SDS u razgovorima o formiranju vladajuće većine rukovodi politikom promjene.

Republika Srpska 13.11.2014 | 23:01
 Građani su izabrali politiku promjena

- Samo je jedna politička stranka, SNSD, govorila kako je stanje dobro i kako treba nastaviti tim putem. Oni su na toj politici dobili 29 zastupnika od ukupno 83 u Narodnoj skupštini RS. Sve druge političke stranke rekle su kako stanje nije dobro i da su potrebne promjene, manje ili veće. To znači da je pobjednik na ovim izborima politika promjena - smatra Tadić.

Komentirišući potpisani sporazum o saradnji SDA i DF-a s opozicionim strankama iz Republike Srpske SDS-om, PDP-om i NDP-om, Tadić je kazao da taj sporazum nije usmjeren protiv  bilo koga, te da su svi oni koji žele sudjelovati u promjenama i rješavanju konflikata dobrodošli.  

- Podsjećam da smo tokom ove godine imali izjavu pet političkih stranaka, u čemu su sudjelovali HDZ BiH, HDZ 1990, SDS, SDA i PDP, koja je potpisana s Evropskom narodnom partijom. Niko ne želi na bilo koji način nikoga isključiti iz ovog procesa. To je otvoren proces i otvoren dokument - kaže Tadić.  Kada je u pitanju eventualna saradnja SDS-a i SNSD-a na državnom nivou, Tadić smatra kako je to teško ostvarivo.

 - Bili smo zajedno u državnoj vlasti. To je završilo time što je Dodik zajedno sa Zlatkom Lagumdžijom i još nekima  uspio pokvariti taj sporazum. Teško je danas bilo šta vjerovati Dodiku – istakao je potpredsjednik SDS-a.  Što se tiče saradnje SDS-a i HDZ-a BiH, Tadić kaže da nema nikakvog razloga da te dvije stranke ne sarađuju.  

- Mi nemamo ni jedan ozbiljan razlog zbog kojeg bismo bili u sukobu. Ako je to tako, onda bi bilo korisno za sve da otvorimo mogućnost saradnje. Pozicija SDS-a je potpuno jasna – otvorenost za saradnju - poručio je Tadić.  Dodao je da je stav SDS-a o tome tko treba zastupati Hrvate u institucijama države potpuno jasan.  

- Niko iz RS, SDS ni SNSD, nikada nije ni razmišljao da hrvatski narod treba predstavljati bilo ko drugi osim Čovića i HDZ-a, jer je tu odluku donio hrvatski narod. Svi iz RS su tu odluku prepuštali hrvatskom narodu u BiH. Ako je to razlog zbog kojeg bi Čović donio neku od odluka, onda je posve jasno da će odnos prema tome pitanju imati i SDS, odnosno SNSD. Tu razlika nema - istakao je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić za bh. izdanje Večernjeg lista.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Promjene

13.11.2014 11:45

Ostanite slozni i jedinstveni u Savezu i bicete jaci od SNSD-a. Ne zaboravite da je i SNSD Savez.Neka vam je sa srecom!

ODGOVORITE
Name

pravi presjednik

13.11.2014 12:07

Ovo je pravi presjednik za mene, on se bori da narod ima sta jesti i da nepropadamo u bijedi... nije bitno nista drugo! Dok Dodik puca po nacionalizmu i grabi glasove kojima, se sluzi da krade sebi i bliznjima ovaj covjek ce ekonomiju da nam sredi ako Bog da pa da i mi imao sta jesti i da imamo normalne poslove... samo naprijed Tadicu!

ODGOVORITE
Name

XY

13.11.2014 12:08

Posljednji, očajnički, Bajin politički potez biće pokušaj prelaska u redove Saveza. Toliko je dvoličan.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

13.11.2014 12:31

Uporediti Tadića sa Dodikom i zaključiti: Tadić,ne samo što plijeni plemenitošću,a to mogu samo oni koji imaju čistu savjest,nego se brine za Republiku Srpsku i njene građane,dok je faca Dodickova unezvijerena,pored toga što je sve uništio i strpao u svoje džepove i nas bi pojeo samo da ostane u fotelji.Neće moći!

ODGOVORITE
Name

anticrveni

13.11.2014 14:37

Ognjen je nas pravi predsjednik, pokraden od strane Bajinog crvenog Udbasko-kriminalnog klana. ZIVIO NAM KRALJU, MAFIJU POSLATI U ZATVOR

ODGOVORITE
Name

Бојана

13.11.2014 15:50

Огњен, човјек и политичар за десетку! Само напред! Жив и здрав на многаја љета!!!

ODGOVORITE
Name

bl

13.11.2014 15:54

E MOJ OGI TI SI POKRADEN, ALI BRUTALNO, POZOVI NAROD NA ULICU PA CES VIDJETI KOLIKA JE POLOVINA TVOJA I NIKAD NEMOJ PRIZNATI DA SI IZGUBIO JER NAROD JE UZ TEBE.

ODGOVORITE
Name

toni

13.11.2014 17:43

Mi zivimo u zabludi.Mislim,da jos nemamo politicara na Balkanu koji ima viziju,koji je u stanju napraviti nesto dobro za sve narode na Balkanu.Vazno je da je posten,ali znanje je preduslov za sve.Nazalost mi takvih jos namamo.

ODGOVORITE
Name

LAV

13.11.2014 18:28

GRAĐANI SU IZABRALI - DODIKA

ODGOVORITE
Name

mi sami

13.11.2014 18:40

Puno podrske Tadicu.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

13.11.2014 20:38

Kad vas čovjek gleda sa strane prosto mu milo oko srca kad vidi kako se utrkujete i jedni i drugi da izvučete sve nas iz blata....Obećavate nam pravdu, prosperitet, posao, sreću....... Samo na našu sveopštu žalost mi iz godine u godinu vidimo sve više nepravde, korupcjije pa čak nas ni prirodne nesreće ne zaobilaze. Na vlasti ste i jedni i drugi, što na lokalnom što na republičkom ili bh. nivou.... Niko ama baš niko mi ne može navesti nijednu lokalnu ili regionalnu zajednicu u kojoj ima više pozitivnih stvari nego negativnih. Kada ćete vi gospodo političari početi da radite vaš posao? Bez optuživanja? Bez namjernih koalicija sa onima koji se zbog iste stvari udružuju sa vama da bi zeznuli one treće? Bez predrasuda? Bez lažnih obećanja? Izađite pred narod i pogledajte ta napaćena i tužna lica. Pogledajte djecu njihovu bez budućnosti ako tako nastavite. Pogledajte u nebo. Ima li čojstva u vama i srama? Ima li odgovornosti pred nama običnima.... Hvatajte zadnji voz i dogovorajte se jedni s drugima i sređujte stvari inače vam se može desiti NAROD. Narod koji neće gledati kako se Bogu molite i čiji ste....narod koji zna da se pati i da trpi ali koji zna i da se oslobađa jarma koji nam pritežete 20ak godina

ODGOVORITE
Name

Uz tebe smo Presednice

13.11.2014 22:29

Ovo majka ne radja svake godine, Zasigurno jedan od najjaci politicara u regiji. Negovo vreme vec dolazi a ostalim prolazi . I neka ste otresli gosp. Dodika jer on nedolici vama da vodite Duel , Profesioalno odradjeno nezasluzije nista bolje, hvala gosp. Tadic

ODGOVORITE
Name

Mila

14.11.2014 06:11

Građani jesu izabrali promjene, ali dajte kad dođete na vlast počnite sa čistkama, svi koji su upleteni u korupciju i kriminal, smestiti ih gde zasluzuju.Početi prvo od manjih opština, tu je najveći kriminal, lokalni moćnici šta su radili, ojadili narod.

ODGOVORITE
Name

kraj

14.11.2014 17:45

Glasao sam za njega,ali je ugasio karijeru politicku,on i Bosic ugusise SDS. 12 godina se bavi samo kandidovanjem za predsednika.

ODGOVORITE