Због убиства маћехе 14 година затвора

Велимир Радовановић (57) из Костајнице, код Добоја, који је 29. марта ранио своју маћеху Загорку Радовановић (76), која је 9. априла умрла од задобијених тешких повреда, осуђен је данас пред Окружним судом Добој на 14 година и четири мјесеца затвора.

Република Српска 13.11.2014 | 09:03
Због убиства маћехе 14 година затвора

Радовановићу је након изрицања пресуде продужен притвор, у којем се налази од 2. априла, када је ухапшен.

Према наводима пресуде, наоружан аутоматском пушком и бомбом Радовановић је кобног дана око 16 часова дошао пред кућу свог полубрата и маћехе, с којима није био у добрим породичним односима због неријешених имовинско-правних односа након смрти његовог оца.

У кући су се у том тренутку налазили Загорка и њен син, а Радовановић је у намјери да убије маћеху из аутоматске пушке испалио више хитаца у прозор дневног боравка. Потом је, кренувши ка улазним вратима, испалио више хитаца у прозор на кухињи, као и на улазна врата куће, те активирану бомбу ставио на прозор кухиње, али она није експлодирала, те на крају побјегао.

Један од испаљених пројектила погодио је Загорку у трбух, усљед чега је задобила тешке повреде унутрашњих органа, карлице, прелом бедрене кости, од којих је у добојској болници умрла 9. априла.

Након четири дана бјекства, добојска полиција ухапсила је Радовановића 2. априла, а он је наводно пронађен у лошем психо-физичком стању, исцрпљен и гладан и без лијекова које је користио.

Пронађен је у оближњој шуми у Костајници, приликом хапшења није пружао отпор, а због његовог лошег здравственог стања одмах након хапшења је пребачен у добојску болницу.

У шуми гдје је пронађен била је и аутоматска пушка из које је пуцао, а према незваничним информацијама нађена су и три оквира муниције, у којима се у просјеку налази по тридесетак метака. Радовановић је након пуцњаве побјегао у правцу камене стијене, која се налази иза његове куће, те потом у оближњу шуму, гдје се скривао до хапшења.

Коментари / 0

Оставите коментар