Туга: Бакин зврк никад више неће потрчати

Неми од шока и бола били су јуче готово сви житељи Хртковаца због прекјучерашње погибије двогодишњег Александра Станковића, који је подлетео под камион.

Србија 12.11.2014 | 22:36
Туга: Бакин зврк никад више неће потрчати

У кући жалости у Улици цара Лазара 19а родбина, пријатељи и мештани окупили су се да поделе бол с Александровим родитељима Јасном (28) и Радославом (33) и баком Милком (70). Двориште је одјекивало од јецаја, а сузе саме крену при погледу на мали бели сандук.
 
- Јао, баки, кад нашег Аце више нема! Ко ће сад по цели дан трчкарати по дворишту и весело се баки осмехивати. Суза нема, а срце ми се кида - јадикује бака Милка.

Не може, кроз плач прича, више да буде у дневној соби где је отворен ковчег са малим Александром, који у њему лежи као да спава. Да га родбина и пријатељи последњи пут виде.

- Лежи и више потрчати неће, а нико га стићи није могао. Зврк бакин, кад се зајури овде испред гараже, па до капије, само лети. Тако га нико ни прекјуче није могао стићи кад је из пекаре изјурио. А, седели смо сви и бурек јели. Мали Аца је са сиром највише волео. Каже ми тог јутра:

„Бако, оце Аца булек.” А, Јасна и ја у центар у пекару. Седимо, једемо и у њега лепог гледамо. Кад, ђаво не да мира, у секунди је скочио са столице и у смрт право отишао - јеца бака Милка.

Александар је излетео право на опасни пут, којим усред дана јуре камиони и аутомобили и поред ограничења брзине од 30 километара на сат. Баш тада је из правца Шапца долазио камион бугарских таблица „волво” брзином од, како је установљено, 55 километара на сат.
 
- Било је ту људи испред пекаре, потрчали су за њим, али је наш Аца пролетео кроз њих и право на камион. Одбацио га је 30 метара даље. Призор је био страшан, лобања му мала смрскана, крв на нос и уши тече - кука Милка.
 
Отац Радослав, који ради у Салцбургу, у Аустрији, у Хртковце је дошао јуче ујутро.
 
- Не могу да причам - кратко је прозборио отац, држећи у руци ципелицу која је спала Аци са ноге у тренутку трагедије.

Јасна и Радослав Станковић венчали су се пре три године, а Александар је био њихово једино дете. Сахрана малог Аце обавиће се данас у 13.30 сати на сеоском гробљу у Хртковцима.

Коментари / 0

Оставите коментар