Tuga: Bakin zvrk nikad više neće potrčati

Nemi od šoka i bola bili su juče gotovo svi žitelji Hrtkovaca zbog prekjučerašnje pogibije dvogodišnjeg Aleksandra Stankovića, koji je podleteo pod kamion.

Srbija 12.11.2014 | 22:36
Tuga: Bakin zvrk nikad više neće potrčati

U kući žalosti u Ulici cara Lazara 19a rodbina, prijatelji i meštani okupili su se da podele bol s Aleksandrovim roditeljima Jasnom (28) i Radoslavom (33) i bakom Milkom (70). Dvorište je odjekivalo od jecaja, a suze same krenu pri pogledu na mali beli sanduk.
 
- Jao, baki, kad našeg Ace više nema! Ko će sad po celi dan trčkarati po dvorištu i veselo se baki osmehivati. Suza nema, a srce mi se kida - jadikuje baka Milka.

Ne može, kroz plač priča, više da bude u dnevnoj sobi gde je otvoren kovčeg sa malim Aleksandrom, koji u njemu leži kao da spava. Da ga rodbina i prijatelji poslednji put vide.

- Leži i više potrčati neće, a niko ga stići nije mogao. Zvrk bakin, kad se zajuri ovde ispred garaže, pa do kapije, samo leti. Tako ga niko ni prekjuče nije mogao stići kad je iz pekare izjurio. A, sedeli smo svi i burek jeli. Mali Aca je sa sirom najviše voleo. Kaže mi tog jutra:

„Bako, oce Aca bulek.” A, Jasna i ja u centar u pekaru. Sedimo, jedemo i u njega lepog gledamo. Kad, đavo ne da mira, u sekundi je skočio sa stolice i u smrt pravo otišao - jeca baka Milka.

Aleksandar je izleteo pravo na opasni put, kojim usred dana jure kamioni i automobili i pored ograničenja brzine od 30 kilometara na sat. Baš tada je iz pravca Šapca dolazio kamion bugarskih tablica „volvo” brzinom od, kako je ustanovljeno, 55 kilometara na sat.
 
- Bilo je tu ljudi ispred pekare, potrčali su za njim, ali je naš Aca proleteo kroz njih i pravo na kamion. Odbacio ga je 30 metara dalje. Prizor je bio strašan, lobanja mu mala smrskana, krv na nos i uši teče - kuka Milka.
 
Otac Radoslav, koji radi u Salcburgu, u Austriji, u Hrtkovce je došao juče ujutro.
 
- Ne mogu da pričam - kratko je prozborio otac, držeći u ruci cipelicu koja je spala Aci sa noge u trenutku tragedije.

Jasna i Radoslav Stanković venčali su se pre tri godine, a Aleksandar je bio njihovo jedino dete. Sahrana malog Ace obaviće se danas u 13.30 sati na seoskom groblju u Hrtkovcima.

Komentari / 0

Ostavite komentar