Новак ''меље''! Послије Чилића и Вавринка ''страдао''!

Новак Ђоковић фуриозном игром савладао је Станисласа Вавринку са 6:3, 6:0 у другом колу групе А на завршном мастерсу у Лондону. Само у прва два гема Вавринка је парирао најбољем тенисеру света, који има максималан учинак јер је у првом колу декласирао Марина Чилића са 6:1, 6:1, али још није и теоретски осигурао пласман у полуфинале пред сусрет са Томашом Бердихом.

Тенис 12.11.2014 | 22:45
Новак ''меље''! Послије Чилића и Вавринка ''страдао''!

Новак је у првом колу оборио рекорд остваривши најбржу победу у историји мастерса у Лондону, декласирао је Марина Чилића за непуних 57 минута, а хрватског тенисера је у среду надиграо и Томаш Бердих.

За сигурно прво место на крају сезоне, неопходне су му победе над Вавринком и Бердихом, а Швајцарца је победио 16. пут у 18. сусрету, и то на спектакуларан начин. Четири гема узео је без изгубљеног поена, од тога три при сервису Вавринке, а меч је окончао за 65 минута и 18 секунди.

Први сет: Вавринка бољи до Новаковог низа од 11 поена и серије 17:1

Први гем подсетио је на маратонске борбе старих ривала, Новак је два пута избегао брејк, а затим је дошао до прилике да поведе изласком на мрежу. И поред тога, Вавринка је оштром дијагоналом дошао до изједначења, а затим је трећу прилику за одузимање сервиса искористио.

У првом гему је било атрактивних потеза, почетак другог обележиле су грешке, а Новак је пропустио једну прилику за брејк. То је искористио Вавринка, па је на 2:0 отишао уз одличан ударац из тешке позиције. Тек онда је први ас охрабрио Ђоковића, жестоко је напао и натерао ривала да пошаље лоптицу у мрежу, за први гем освојен без изгубљеног поена.

То је заправо био само почетак низа, уз дуплу сервис грешку Вавринке је Новак повео са 40:0, а онда је његов противник послао лоптицу на трибине за 2:2 у гемовима. Тек после 11 узастопних поена је погрешио Новак, али то га није спречило да преокрене. Потпуно доминантном игром "шетао" је Вавринку и при његовом сервису, па је још једном дошао до брејка без изгубљеног поена, у великој серији 17:1.

Захваљујући великом самопоуздању, после једне дуже размене је рескирао са дроп шотом и погодио мрежу, да би се затим вратио у стари ритам за 5:2. Успео је затим Вавринка да избегне губитак првог сета, коначно је пружио задовољство лондонској публици жељној надигравања, а не симултанке, упркос дуплој сервис грешки која је Новаку донела сет лопту. За нешто више, био му је неопходан брејк, а није му био ни близу. Агресивност и притисак на мрежи окончале су први сет после 42 минута игре.

Други сет: Вавринки преостало да аплаудира бољем после два брза брејка

Где је Новак стао у првом, наставио је у другом сету. Брзо је дошао до прилике до брејк и реализовао је након дуге размене удараца у којој је дочекао грешку противника, ког је излуђивала чињеница да Ђоковић успева да поентира и из потпуне дефанзиве и немогућих ситуација, али је и поред тога умео спортски да му ода признање аплаузом.

Све што је уследило, подсетило је на средину првог сета. Уз комбиноване ударце Ђоковић је користио и претерано јак сервис Швајцарца да дође до новог брејка и 3:0.

Иако је још једном добио аплаузе љубитеља тениса у Лондону, Вавринка није успео да узврати доминантном "броју 1" и макар ублажи пораз. Преостало је само да се "сведу рачуни", Новак је имао 13 винера и 17 неизнуђених грешака, док је Вавринка имао чак 29 грешака.

Коментари / 0

Оставите коментар