ПДП: Дејтон основа споразума са СДА и ДФ

Председништво ПДП-а оценило је споразум Савеза за промене, СДА и Демократског фронта као добар, те да је његова основа Дејтонски мировни споразум, изјавио је потпредседник ПДП-а Драгиша Делић.

Република Српска 13.11.2014 | 08:31
ПДП: Дејтон основа споразума са СДА и ДФ

"Овом споразуму основа је Дејтонски мировни споразум који даје довољно комодитета свим народима у БиХ да делују, а очувана је позиција Републике Српске. Апсолутно нема речи о задирању у промене Дејтонског споразума", рекао је Делић након седнице Председништва ПДП-а у Бијељини.

Делић је истакао да због ове чињенице изненађује реаговање лидера СНСД-а Милорада Додика, који "спочитава Савезу за промјене да има издајнички капацитет".
Делић је одбацио оптужбе да у споразуму који је Савез за промене потписао са СДА и Демократским фронтом стоји да се уводе два нова министарства.

"То није тачно, као што није тачно да у споразуму стоји да ће се српски члан Председништва БиХ бирати у парламенту, него на непосредним изборима. Неће се извршити ни пренос било које надлежности Српске на ниво БиХ", рекао је Делић.

Делић је нагласио да је Председништво ПДП-а сагласно и да ће инсистирати да буде ревидирано све што је досад урађено у Савету министара БиХ, те да се на тај начин види "ко је направио одређене малверзације".

Он је рекао да ПДП апострофира на проблемима криминала и корупције, на што је, подсетио је Делић, указивано и у предизборној кампањи.

Делић је, коментаришући питање у вези са формирањем Савета министара БиХ, рекао да Савез за промене заједно са СДА и Демократским фронтом, тренутно, има 23 посланика у Представничком дому.

"То је сасвим довољно да се изгласа Савет министара, али чекамо одлуку лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да се позиције, које припадају хрватском народу, односно ХДЗ-у, као његовом легитимном представнику, попуне представницима ХДЗ-а. Дакле, имамо већину", рекао је Делић.

Он је напоменуо да је Председништво ПДП-а на седници у Бијељини јасно ставило до знања да не постоји 42 посланика у Републици Српској ни код једног блока.
"Желели бисмо да видимо којих ће то 45 посланика СНСД-а, ДНС-а и СП-а правити већину", рекао је Делић.

ПДП, рекао је Делић, сматра да ће формирање Владе Републике Српске тећи "споро и тешко".

"Убеђени смо да Савез за промене има већину и за формирање власти у Српској, што ће се показати у наредном периоду", додао је Делић.

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хармонија

12.11.2014 21:32

Све му измиче. Зато се тако понаша. Још мање од мјесец дана и биће мањи од вируса. За неповјеровати је шта нам је урадио. Управо он неће остати дуго у тој згради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

12.11.2014 21:35

Схватите , нема укидања РС , нема трецег ентитета и нема унитарне БиХ , то је јасно као дан ! Него " драги наси политицари " ми , " васи поданици " , смо незапослени , вецина нас нема право на лијецење и вецина нас не зна како саставити мјесец до краја , да презиви !Поцните радити за насе добро , " радили " сте , скоро сви , за васе добро висе од 22 године , мислим да је ред и на нас " обицне мале људе " , зар не ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

12.11.2014 21:37

Слазем се потпуно свама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

12.11.2014 22:24

Савез полако меље Лактасенка и слазе коцкице. Промјене су поцеле јос 12.10. само то нико није јавио бајици (највјероватније нико нема од његових блиски гузолизаца да му то саопсти а он сам у свом лудилу то неце да схвати ни под тацком разно). Дуго су нас замајавали са великим браниоцима РС-а, а народу све тезе и све гладнији и зеднији зивота и посла. Тиха вода Савеза руси све препреке! НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ, ЈЕР ГОТОВ ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

12.11.2014 22:34

Е мој Едо, у праву си ти, али се баца прашина у очи да би се обманама и лажима остало на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор Едо,Слатина-Тузла

13.11.2014 07:13

Едо, како мислиш да за тебе раде добро политичари који су мање више били на власти у задњих петнаест година, ми сами себе лажемо, што нисмо сви гласали за треће политичаре који нису имали везе са власти до сада, како ПДП може бити странка промена или СДС или СДА, не будимо смешни, да не буде заблуде исто мислим и за владајуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор Дарко Стојановић

13.11.2014 07:16

Ти си очит пример да машта ради свашта....

ОДГОВОРИТЕ