Самохрана мајка дала ћерки бубрег

Пре пет година, 9. новембра, у болници је Дарјани Трипић из Модриче, која је тада имала само 19 година саопштено да је рођена са једним бубрегом и да је и он престао да функционише. Тог дана почела је борба њене самохране мајке Јевре да девојчици спасе живот. Пет година касније Дарјана је добила бубрег од мајке и данас је здрава.

Република Српска 12.11.2014 | 22:15
Самохрана мајка дала ћерки бубрег

И на овом примеру показано је да несебична љубав мајке према детету не зна за границе, чак и по цену живота.

- Имала сам малу дилему, јер живимо од једне плате, ја радим у пекари. Размишљала сам шта ако се и ја разболим, како ћемо после да живимо, ко ће да ради. Кад сам видела да нема другог излаза, решила сам да њу спасим, а са мном шта буде. Кад је сада видим насмејану и срећну као да сам се ја поново родила а не она - присећа се најтежих тренутака у животу Јевра Трипић.

Трансплантацију је успешно обавио тим лекара са београдске ВМА и доктор Милорад Грујичић на Клиничком центру у Бањалуци и Дарјана се данас враћа свакодневном животу.

- После операције када сам се пробудила из анестезије и кад су ми рекли да је све у реду тражила сам телефон да зовем маму, да зовем све који ме воле да им кажем да сам жива и опет сам заспала. И сад нема краја мојој срећи, нема више дијализе, хвала драгом Богу - каже Дарјана, док грли мајку.

Мајка Јевра је након што се све завршило како треба са трансплатацијом почела да слави Пресвету Богородицу као заштитницу њене Дарјане. Тренутно се Дарјана опоравља али машта и о будућем животу. Како каже, прва јој је жеља да се запосли да помогне мајци, а касније да се уда и да мајку усрећи са унучетом.


Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

13.11.2014 06:06

Једна је мајка

ОДГОВОРИТЕ