Бањалука: Битка за сваки нови дан

Тек је почео да живи, а већ води пресудну битку за сваки нови дан. Седамнаестомесечни Виктор Секулић из Станара болује од најтежег облика акутне леукемије, са којом се бори од краја септембра.

Република Српска 12.11.2014 | 22:11
Бањалука: Битка за сваки нови дан

- Посумњали смо да нешто није у реду када је почео често да крвари из носа. После три налаза установљено је да је реч о лимбобластичној леукемији - каже дечаков отац Александар и додаје да се од тада Виктор лечи на Одељењу хематоонкологије Клинике за дечије болести у Бањалуци.

Додатну отежавајућу околност за Виктора представља лош генетски налаз.

- Сазнали смо да генски налаз није добар, па је Виктор сврстан у високоризичну групу. Мора да прима најјаче терапије и сада је потенцијални кандидат за трансплантацију коштане сржи. Прогноза нема. Рекли су нам да идемо дан по дан и надамо се најбољем - рекао је Александар.

Уколико буде неопходна трансплантација коштане сржи, биће потребно око 100.000 евра, али дечакови родитељи немају новац и моле људе за помоћ.

- Желимо да што пре прикупимо новац, јер бисмо после морали да чекамо, а мом сину би било све горе. Дао Бог да му не треба, па да дамо оном коме је неопходан. Дао Бог да никоме не затреба - каже Александар и додаје да им је много новца потребно за лекове и терапије.

Иако Виктора чека тешка борба, његови најближи се надају да ће из ње изаћи као победник, а највећу снагу пружа му мајка Наташа, која је с њим у Бањалуци.

- Мајка је стално уз њега. И она је свашта преживела у животу као дете погинулог борца, након неколико година јој је умрла мајка, а сад и ово. Надам се да је ово неће дотући и да ћемо заједно из свега изаћи као победници - каже Александар који се брине о томе како ће се Виктор изборити са јаким терапијама.

ОД 1. новембра у функцији је и хуманитарни м:тел број 1432 за помоћ у лечењу маленог Виктора, а да би из ове борбе изашао као победник, потребна му је огромна подршка.

Сви који су у прилици и желе да помогну, новац могу да уплате на жиро-рачун: 555 - 300001583 - 1335 Нова банка АД, Бањалука, на име: Александар (Неђо) Секулић.

ХУМАНИТАРНИ БРОЈ 1432

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

боба

13.11.2014 07:06

Који је бр.девизног рацуна да моземо и ми из Иностранства помоци...

ОДГОВОРИТЕ