Banjaluka: Bitka za svaki novi dan

Tek je počeo da živi, a već vodi presudnu bitku za svaki novi dan. Sedamnaestomesečni Viktor Sekulić iz Stanara boluje od najtežeg oblika akutne leukemije, sa kojom se bori od kraja septembra.

Republika Srpska 12.11.2014 | 22:11
Banjaluka: Bitka za svaki novi dan

- Posumnjali smo da nešto nije u redu kada je počeo često da krvari iz nosa. Posle tri nalaza ustanovljeno je da je reč o limboblastičnoj leukemiji - kaže dečakov otac Aleksandar i dodaje da se od tada Viktor leči na Odeljenju hematoonkologije Klinike za dečije bolesti u Banjaluci.

Dodatnu otežavajuću okolnost za Viktora predstavlja loš genetski nalaz.

- Saznali smo da genski nalaz nije dobar, pa je Viktor svrstan u visokorizičnu grupu. Mora da prima najjače terapije i sada je potencijalni kandidat za transplantaciju koštane srži. Prognoza nema. Rekli su nam da idemo dan po dan i nadamo se najboljem - rekao je Aleksandar.

Ukoliko bude neophodna transplantacija koštane srži, biće potrebno oko 100.000 evra, ali dečakovi roditelji nemaju novac i mole ljude za pomoć.

- Želimo da što pre prikupimo novac, jer bismo posle morali da čekamo, a mom sinu bi bilo sve gore. Dao Bog da mu ne treba, pa da damo onom kome je neophodan. Dao Bog da nikome ne zatreba - kaže Aleksandar i dodaje da im je mnogo novca potrebno za lekove i terapije.

Iako Viktora čeka teška borba, njegovi najbliži se nadaju da će iz nje izaći kao pobednik, a najveću snagu pruža mu majka Nataša, koja je s njim u Banjaluci.

- Majka je stalno uz njega. I ona je svašta preživela u životu kao dete poginulog borca, nakon nekoliko godina joj je umrla majka, a sad i ovo. Nadam se da je ovo neće dotući i da ćemo zajedno iz svega izaći kao pobednici - kaže Aleksandar koji se brine o tome kako će se Viktor izboriti sa jakim terapijama.

OD 1. novembra u funkciji je i humanitarni m:tel broj 1432 za pomoć u lečenju malenog Viktora, a da bi iz ove borbe izašao kao pobednik, potrebna mu je ogromna podrška.

Svi koji su u prilici i žele da pomognu, novac mogu da uplate na žiro-račun: 555 - 300001583 - 1335 Nova banka AD, Banjaluka, na ime: Aleksandar (Neđo) Sekulić.

HUMANITARNI BROJ 1432

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

boba

13.11.2014 07:06

Koji je br.deviznog racuna da mozemo i mi iz Inostranstva pomoci...

ODGOVORITE