“Хенкел Цересит” почео градњу фабрике

Компанија “Хенкел цересит” БиХ данас је на локалитету Дракуљица у Билећи озваничила почетак изградње фабрике која ће имати регионални значај и запошљаваће више десетина радника.

Република Српска 12.11.2014 | 21:21
“Хенкел Цересит” почео градњу фабрике

Директор “Хенкел цересита” Предраг Армуш рекао је новинарима да је планирано да нова фабрика буде завршена до марта сљедеће године, и да ће се у њој производити грађевински прашкасти производи на бази цемента за полагање керамичких плочица, као и производи за термоизолацију објеката којим ће се снабдијевати триште БиХ, Хрватске, Црне Горе, Албаније.

Армуш је навео да ће фабрика заузимати површину од 6.000 метара квадратних и да се гради у складу са највишим техничким, технолошким и еколошким стандарима.

“Производи високог квалитета, који су широм свијета популарни, производиће се и у овој фабрици, а надамо се да ћемо у будућности представљати генератор развоја привреде у општини Билећа”, рекао је Армуш, и изразио увјерење да ће и други инвеститори слиједити примјер “Хенкела”.

Према његовим ријечима, завршетком изградње фабрике директно ће бити запослено 30-ак радника, док ће индиректно тај број бити много већи.

“Географску позицију Билеће `Хенкел цересит` је изузетно високо оцијенио и сматрамо да ће нам изградња ове фабрике обезбиједити дугорочни раст и развој пословања”, рекао је Армуш.

Он је изразио задовољство због тога што је “Хенкелов” стратешки партнер – домаћа компанија “Херц-градња”, која је и извођач радова, уз генералног извођача “Делта инжењеринг”.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић изразио је задовољство због тога што је “Хенкел” Билећу препознао као мјесто које задовољава све критеријуме за изградњу овакве фабрике, те истакао да се нада да ће раелизација овог пројекта допринијети оживљавању привреде овог краја.

“Сваки посао и веза са локалним предузетницима, на основу партнерства, су непроцјењиви. Доласком свјетског гиганта, као што је `Хенкел`, Билећа ће постати важан економски центар”, нагласио је Алексић.

“Хенкел” послује глобално са водећим брендовима и технологијама у три сегмента: детерџенти и кућна хемија, козметика и адхезиви технологије.

“Хенкел цересит” запошљава око 47.000 људи, а у фискалној 2013. години биљежи продају од 16,4 милијарде евра, као и оперативни профит од 2,5 милијарде евра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миливоје Гацко

13.11.2014 07:18

Питање за господина Алексица: Колико људи из Гацка планира да запосли у новој фабрици, с обзиром на континуирано запосљавања Билецана на ТЕ Гацко?

ОДГОВОРИТЕ