“Бијела удовица” убијена у Украјини?

Британска терористкиња позната по надимку ‘Бијела удовица’ убијена је у Украјини, тврди руска новинска агенција Регнум. Саманту Левтвајт (30) наводно је убио руски снајпериста -добровољац прије двије недеље пише Мирор.

Свијет 12.11.2014 | 21:02
“Бијела удовица” убијена у Украјини?

Једна од најтраженијих Британки још се прошлог мјесеца борила на страни милитаната Исламске државе у Сирији, а руске тврдње у овом тренутку немогуће је провјерити и потврдити.

Левтвајт је била удата за Жермејна Линдзија, бомбаша-самоубицу који се 2005. разнио у великом терористичком нападу на лондонску подземну жељезницу, убивши притом 26 недужних људи.

Напустила је Британију 2009. године, а повезана је с бројним злочинима на Блиском истоку те у Африци, укључујући и крвави напад ал-Шабаба на трговачки центар у кенијском Наиробију.

‘Једну од најтраженијих терористкиња на свијету, Саманту Левтвајт, која се борила у украјинској бригади, убио је снајпер добровољац’, пише у извјештају споменуте руске новинске агенције.

‘Према нашим информацијама, Бијела удовица се борила у бригади Аидар као снајпериста. Убио је добровољац који се борио у Луганску. Руски снајпериста који је убио Британку уцијењен је на милион долара од стране украјинских тајних служби’, наводи Регнум.

Истовремено, прошли су мјесец из Сирије стигле вијести како се Левтвајт, ћерка бившег војника, придружила милитантима ИС-а те да је постала једна од најутицајнијих жена у њиховим редовима.
Бијела удовица до сада није имала никакве везе с Украјином, а у Сирији је наводно одговорна за обуку вода бомбашица-самоубица.

Сумњичи се и да је 2012. у Момбаси учествовала у бомбашком нападу на туристе који су на тераси једне пивнице гледали утакмицу између Енглеске и Италије. Том је приликом убијено је троје, а рањено 25 особа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Схабан

13.11.2014 07:55

Бог нека помогне јунаку који је уклонио терористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.11.2014 10:34

Ако је истина рука му се позлатила

ОДГОВОРИТЕ