Потврђена оптужница против Ивановића

Еулекс је данас саопштио да је међународни судија одбио као неосноване захтјеве одбране да се одбаце оптужнице поднијете Основном суду у Митровици против петоро оптужених.

Србија 12.11.2014 | 19:51
Потврђена оптужница против Ивановића

Како је Тањугу накнадно објашњено у Еулексу, у питању су Оливер Ивановић и још четворица оптужених Срба.

Еулекс у саопштењу наводи да су три особе оптужене за кривична дјела тешког убиства и тешког убиства у покушају, док су остале двије оптужене за подстрекивање на извршење тих кривичних дјела. Један окривљени
оптужен је и за ратне злочине.

Суд је одбацио примједбе које је уложила одбрана у вези са прихватљивошћу доказа као неосноване. Утврђено је да су сви докази из списа предмета прихватљиви, наводе из Еулекса уз подсјећање да одбрана
има на располагању пет дана за подношење жалбе на ову пресуду.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио кривично дјело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године, а запрећена казна за то дјело је од пет година до доживотне робије.

И осталој четворици Срба Драгољубу Делибашићу, оцу и сину Илији и Небојши Вујачићу и Необојши Лазовићу оптужницом пријете вишегодишње казне затвора ако на суду буду потврђени наводи оптужнице.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Недузан цовјек

12.11.2014 19:03

Сада је дефинитивно онај постени тузилац Марија Бами доказала ко је Еулекс

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

12.11.2014 19:09

Јадни Срби са Косова.Уздали се у Београд а заврсили без куца и тако сто су им посллаи полицију да их истуку.Кад су схватили да је власт у БГ издајницка касно је било. Од њихове земље БГ је направио Сиптарима дрзаву.Цјела влада на Цазимовом платном списку а они се јадни у Владу уздали. То исто нама БГ припрема јер сто нису могли у рату хоце они у миру на кварно.Узимају паре од Устаса и преко Додига хоце да нас побију,опљацкају и протјерају и да остваре НДХ сан Анте Павелица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

12.11.2014 19:20

па Косово је део Србије казе Вуциц

ОДГОВОРИТЕ