Potvrđena optužnica protiv Ivanovića

Euleks je danas saopštio da je međunarodni sudija odbio kao neosnovane zahtjeve odbrane da se odbace optužnice podnijete Osnovnom sudu u Mitrovici protiv petoro optuženih.

Srbija 12.11.2014 | 19:51
Potvrđena optužnica protiv Ivanovića

Kako je Tanjugu naknadno objašnjeno u Euleksu, u pitanju su Oliver Ivanović i još četvorica optuženih Srba.

Euleks u saopštenju navodi da su tri osobe optužene za krivična djela teškog ubistva i teškog ubistva u pokušaju, dok su ostale dvije optužene za podstrekivanje na izvršenje tih krivičnih djela. Jedan okrivljeni
optužen je i za ratne zločine.

Sud je odbacio primjedbe koje je uložila odbrana u vezi sa prihvatljivošću dokaza kao neosnovane. Utvrđeno je da su svi dokazi iz spisa predmeta prihvatljivi, navode iz Euleksa uz podsjećanje da odbrana
ima na raspolaganju pet dana za podnošenje žalbe na ovu presudu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović optužen je da je na Kosovu počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to djelo je od pet godina do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Neobojši Lazoviću optužnicom prijete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neduzan covjek

12.11.2014 19:03

Sada je definitivno onaj posteni tuzilac Marija Bami dokazala ko je Euleks

ODGOVORITE
Name

heo

12.11.2014 19:09

Jadni Srbi sa Kosova.Uzdali se u Beograd a zavrsili bez kuca i tako sto su im posllai policiju da ih istuku.Kad su shvatili da je vlast u BG izdajnicka kasno je bilo. Od njihove zemlje BG je napravio Siptarima drzavu.Cjela vlada na Cazimovom platnom spisku a oni se jadni u Vladu uzdali. To isto nama BG priprema jer sto nisu mogli u ratu hoce oni u miru na kvarno.Uzimaju pare od Ustasa i preko Dodiga hoce da nas pobiju,opljackaju i protjeraju i da ostvare NDH san Ante Pavelica.

ODGOVORITE
Name

Ja

12.11.2014 19:20

pa Kosovo je deo Srbije kaze Vucic

ODGOVORITE