Државна телевизија кажњена због фаворизовања

Турска државна телевизија кажњена је због фаворизовања предсједника Реџепа Тајипа Ердогана током извјештавања о предсједничким изборима, саопштила је данас национална регулаторна агенција.

Свијет 13.11.2014 | 07:44
Државна телевизија кажњена због фаворизовања

Ови избори били су велики корак за Ердогана јер су му омогућили да учврсти своју власт послије десет година проведених на премијерској функцији.Т

елевизија ТРТ, која се финансира новцем пореских обвезника, добила је наређење од регулаторне агенције да замијени 11 планираних емисија документарцима, као и да објави разлог због којег је добила ову казну.

Ова мјера усвојена је након што је Високи одбор за изборе /ИСК/ уложио жалбу због кршења правила о извјештавању о изборима.ИСК је саопштио да је државна телевизија приказала 5 сати и 26 минута Ердоганових говора од 6. до 8. августа, што је био кључан период уочи гласања одржаног 10. августа.

Истовремено уопште нису емитована обраћања Ердоганових супарника, укључујући главног кандидата опозиције Екмеледина Ихсаноглуа и прокурдског кандидата Селахатина Демиртаса.

Ердоган је побиједио на првим директним предсједничким изборима са освојених скоро 52 одсто гласова.

Ово је први пут да је телевизија ТРТ кажњена у својој 45-годишњој историји, преносе локални медији.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

маја

12.11.2014 21:52

Тако се то ради у уредјеним дрзавама,а не као код нас.Да је среце онда би и РТРС био казњен због фаворизовања њиховог миљеника а и цијелог СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

12.11.2014 22:09

то како се и данас, вецерас понаса, дела наса национална телевизија, РТРС, није за казну него за затварање, толико су навијачки настројени, да и они који су покушавали да разумију њихову уређивачку политику, укључујући и мене, готово их уопште не гледају.Такво протеширање резима и њихове политике толико је дегутантно, да је било контрапродуктивно и за сам резим...зао ми је свих нормалних новинара, који морају по диктату неких да делају, страшно што би рекла баба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

12.11.2014 22:36

Да ли ће се то код нас икад десити

ОДГОВОРИТЕ