Тоwер Бридге: Ход по стакленом поду на 42 метра висине

Туристичка атракција вредна милион фунти даје посетиоцима прилику да из птичије перспективе виде мост "од горе".

Занимљивости 12.11.2014 | 11:46
Тоwер Бридге: Ход по стакленом поду на 42 метра висине

"Можете ходати по стаклу", инстистирали су званичници када је ушло првих 50 посетилаца да види импресивну грађевину.

Тоwер Бригде је отворио прва два стаклена спрата, дајући људима могућност да гледају од горе на Темзу, бродове и пролаз којим у једном дану прође 40.000 пешака, бициклиста и возача.

Чак 42 метра изнад реке, са својим застрашујућим а у исто време и фасцинантним погледом, који можда није за оне са слабим срцем.

"Када гледате, не можете а да не осетите стрепњу", рекао је Крис Еарли који је на челу Тоwер Бридге изложбе.

"Још је узбудљивије због тога што иако сте на тој висини, видите све детаље испод себе. Иако се доста пењем и бавим се екстремним спортовим, али чак и за мене први пут је био тежак", додао је он.

Пројекат који је коштао милион фунти сачињен је од стаклених панела дугачких 11 метара и широких 1.8 метара и два ходника на мосту. Сваки пролаз има 6 стаклених панела који теже 530 килограма, што представља највећу промену на изложби отвореној још 1982. године.


Стаклени под је нешто сасвим ново у овом пројкету, а још важније је било осигурати да не дође ни до најмањег пуцања стакла. Много се водило рачуна и о осветљењу.

Близу 600.000 људи годишње посети Тоwер Бридге, док новац од ових улазница иде у добротворне сврхе.

"Шетање по стакленом поду би требало да буде забавно. Консултовали смо јавност јер не желимо да их уплашимо, јер нисмо такав тип атракције. Желимо да понудимо нешто што није виђено раније", додао је Крис Еарл, пише Гардијан.

 

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар