Матић: Фабрегас је најгори с којим сам играо!

„Против Марибора сам прешао тројицу играча и шутирао у ракље – био је то веома тежак гол! Не, био је у Инзагијевом стилу“, рекао је српски фудбалер.

Фудбал 12.11.2014 | 15:45
Матић: Фабрегас је најгори с којим сам играо!

Немања Матић се после повратка на Стамфорд Бриџ савршено уклопио у тим Челсија, пре утакмице са Ливерпулом је држао мотивациони говор уместо Жозеа Муриња, а колико се добро осећа у плавом дресу види се и по односу са саиграчима.
„Он је очајан, један од најгорих фудбалера са којим сам играо. Озбиљно сада, у сваком тренутку игре зна шта треба да уради. Одличан је играч, он је фудбалер са доста искуства играња у Арсеналу и Барселони. Имамо добар однос на терену и лако је играти са њим“, рекао је Матић.

Српски играч је наговестио да ће он и Шпанац играти све боље, мада то већ сада не делује реално.
„Веома је битно играти доста утакмица са неким, јер што више времена пролази то их боље упознајеш. Напредовали смо заједно као пар и мислим да је то добро и за тим јер је средина тако битан део терена“.

Матића широм Европе сматрају за комплетног, јединственог везисту, а Србин је открио како он види своја задужења.
„Мој посао је да играм дефанзивног везног, напад је његова одговорност, као и других играча који су испред нас. Ја само покушавам да одрадим мој посао. Ако могу једном или двапут да одем напред на утакмици урадићу то, али мој главни посао је да одржим баланс у средини и да убијем противничку игру ако изгубимо лопту. Наравно такође желим да и да додам до Сеска и других офанзивних играча“.

Бивши играч Бенфике је за Плавце постигао три гола на последњих 14 наступа, последњи против Марибора скоро са гол линије, мада шаљиви Матић није тако видео овај погодак.
„Против Марибора сам прешао тројицу играча и шутирао у ракље – био је то веома тежак гол! Не, био је у Инзагијевом стилу. За сада сам постигао три гола и надам се да нећу стати. Очекујем још голова ове сезоне. Бићу задовољан са 10, поставио сам себи циљ на 10“, открио је Србин.

Коментари / 0

Оставите коментар