Matić: Fabregas je najgori s kojim sam igrao!

„Protiv Maribora sam prešao trojicu igrača i šutirao u raklje – bio je to veoma težak gol! Ne, bio je u Inzagijevom stilu“, rekao je srpski fudbaler.

Fudbal 12.11.2014 | 15:45
Matić: Fabregas je najgori s kojim sam igrao!

Nemanja Matić se posle povratka na Stamford Bridž savršeno uklopio u tim Čelsija, pre utakmice sa Liverpulom je držao motivacioni govor umesto Žozea Murinja, a koliko se dobro oseća u plavom dresu vidi se i po odnosu sa saigračima.
„On je očajan, jedan od najgorih fudbalera sa kojim sam igrao. Ozbiljno sada, u svakom trenutku igre zna šta treba da uradi. Odličan je igrač, on je fudbaler sa dosta iskustva igranja u Arsenalu i Barseloni. Imamo dobar odnos na terenu i lako je igrati sa njim“, rekao je Matić.

Srpski igrač je nagovestio da će on i Španac igrati sve bolje, mada to već sada ne deluje realno.
„Veoma je bitno igrati dosta utakmica sa nekim, jer što više vremena prolazi to ih bolje upoznaješ. Napredovali smo zajedno kao par i mislim da je to dobro i za tim jer je sredina tako bitan deo terena“.

Matića širom Evrope smatraju za kompletnog, jedinstvenog vezistu, a Srbin je otkrio kako on vidi svoja zaduženja.
„Moj posao je da igram defanzivnog veznog, napad je njegova odgovornost, kao i drugih igrača koji su ispred nas. Ja samo pokušavam da odradim moj posao. Ako mogu jednom ili dvaput da odem napred na utakmici uradiću to, ali moj glavni posao je da održim balans u sredini i da ubijem protivničku igru ako izgubimo loptu. Naravno takođe želim da i da dodam do Seska i drugih ofanzivnih igrača“.

Bivši igrač Benfike je za Plavce postigao tri gola na poslednjih 14 nastupa, poslednji protiv Maribora skoro sa gol linije, mada šaljivi Matić nije tako video ovaj pogodak.
„Protiv Maribora sam prešao trojicu igrača i šutirao u raklje – bio je to veoma težak gol! Ne, bio je u Inzagijevom stilu. Za sada sam postigao tri gola i nadam se da neću stati. Očekujem još golova ove sezone. Biću zadovoljan sa 10, postavio sam sebi cilj na 10“, otkrio je Srbin.

Komentari / 0

Ostavite komentar