Нови Сад на свјетској листи повољних дестинација

Нови Сад је заузео друго место на светској листи 100 најповољнијих дестинација за туристе, у 2015. години, коју је припемио хотелски претраживач "Триваго."

Путовања 11.11.2014 | 22:16
Нови Сад на свјетској листи повољних дестинација

Листа показује преглед занимљивих градова широм света, које вреди посетити, а при том не потрошити много новца, при чему је узета у обзир комбинација индекса најбољих хотелских цена и репутација хотела на одређеној дестинацији.

Нови Сад се са индексом од 97,18 одсто нашао иза Мостара, који је заузео прво место са индексом 97,37, док се Београд нашао на 40. месту, са индексом 95,01 одсто.

Међу првих 10 на листи пласирали су се Лијианг у Кини, Пловдив у Бугарској, Сегедин у Мађарској, Амристар у Индији, Кварцазате у Мароку, Калињинград у Русији, Арекипа у Перуу и Пингјао у Кини.

У "Тривагу" истичу да на њиховој лествици сваки путник може да пронађе неку занимљиву дестинацију коју још није истражио. Индекс хотелских цена приказује просечне цене смештаја за стандардну двокреветну собу, док оцена угледа хотела формирана на основу 82 млиона хотелских описа, који су спојеани преко 200 резервацијских страница.

Претраживач "Триваго" је присутан на 49 међународних платформи и 30 језика.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар