Осуђене убице власника “Џунгле”

Врховни суд Републике Српске потврдио је затворске казне на које су осуђени Зоран Стевановић (56) из Кожуха, Светлана Баљевић (45) из Сомбора и Мина Муратовић (38) из Грачанице за убиство Драге Ђурића (52), власника добојског Спортско-рекреативног центра "Џунгла" у Добоју.

Република Српска 11.11.2014 | 22:50
Осуђене убице власника “Џунгле”

Како сазнају бањалучки медији, казне у укупном трајању од 36 година постале су на тај начин правоснажне у овом случају.

Тако је Стевановић осуђен на 18 година затвора, а његове саучеснице Баљевићева, познатија као естрадна умјетница Цеца Цунами, на 11, и Муратовићева на седам година.

Извор близак истрази казао је да је Врховни суд РС одбио жалбе као неосноване и одбране и добојског Окружног тужилаштва у овом случају.

Према наводима пресуде изречене у јуну ове године од стране добојског Окружног суда, након што је Стевановић сковао план да убије Ђурића и уз помоћ саучесница његово тијело сакрије, Баљевићева је, како би намамила Ђурића у канцеларију, заказала састанак с њим да би уговорила свој наводни наступ у дискотеци "Џунгла".
За то вријеме Стевановић и Муратовићева су чекали на клупи преко пута "Електродобоја" и пошто их је Баљевићева "трзнула" на мобилни телефон, кренули су ка просторијама СРЦ "Џунгла".

Стевановић је обукао панцирни прслук и, након што је Муратовићева остала испред, ушао у Ђурићеву канцеларију те, не вадећи пиштољ са пригушивачем из руксака, у њега испалио шест метака. Након рањавања Ђурић је пао кроз прозор објекта и преминуо на путу до болнице.

Послије злочина Стевановић је побјегао, али се 21. априла уз посредовање свог адвоката предао добојској полицији, која је дан раније претресла његову кућу у Кожухама, у којој се налазио у вријеме предаје.

Баљевићева и Муратовићева ухапшене су 20. априла у изнајмљеном стану у солитеру у Ћупријској улици 31 у Добоју.

Према информацијама из истраге, у стану који је користила једна од сада осуђених пронађено је и хладно оружје. У стану је, осим пиштоља из којег је Ђурић убијен, пронађена и торба са ножевима и сатаром, те најлонске вреће у којима су планирали да однесу раскомадано Ђурићево тијело.


Извор: Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Штета

11.11.2014 22:27

Ко се ватром игра, од ватре и страда... Драго ко ће ми измирит твој дуг?

ОДГОВОРИТЕ