Osuđene ubice vlasnika “Džungle”

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je zatvorske kazne na koje su osuđeni Zoran Stevanović (56) iz Kožuha, Svetlana Baljević (45) iz Sombora i Mina Muratović (38) iz Gračanice za ubistvo Drage Đurića (52), vlasnika dobojskog Sportsko-rekreativnog centra "Džungla" u Doboju.

Republika Srpska 11.11.2014 | 22:50
Osuđene ubice vlasnika “Džungle”

Kako saznaju banjalučki mediji, kazne u ukupnom trajanju od 36 godina postale su na taj način pravosnažne u ovom slučaju.

Tako je Stevanović osuđen na 18 godina zatvora, a njegove saučesnice Baljevićeva, poznatija kao estradna umjetnica Ceca Cunami, na 11, i Muratovićeva na sedam godina.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Vrhovni sud RS odbio žalbe kao neosnovane i odbrane i dobojskog Okružnog tužilaštva u ovom slučaju.

Prema navodima presude izrečene u junu ove godine od strane dobojskog Okružnog suda, nakon što je Stevanović skovao plan da ubije Đurića i uz pomoć saučesnica njegovo tijelo sakrije, Baljevićeva je, kako bi namamila Đurića u kancelariju, zakazala sastanak s njim da bi ugovorila svoj navodni nastup u diskoteci "Džungla".
Za to vrijeme Stevanović i Muratovićeva su čekali na klupi preko puta "Elektrodoboja" i pošto ih je Baljevićeva "trznula" na mobilni telefon, krenuli su ka prostorijama SRC "Džungla".

Stevanović je obukao pancirni prsluk i, nakon što je Muratovićeva ostala ispred, ušao u Đurićevu kancelariju te, ne vadeći pištolj sa prigušivačem iz ruksaka, u njega ispalio šest metaka. Nakon ranjavanja Đurić je pao kroz prozor objekta i preminuo na putu do bolnice.

Poslije zločina Stevanović je pobjegao, ali se 21. aprila uz posredovanje svog advokata predao dobojskoj policiji, koja je dan ranije pretresla njegovu kuću u Kožuhama, u kojoj se nalazio u vrijeme predaje.

Baljevićeva i Muratovićeva uhapšene su 20. aprila u iznajmljenom stanu u soliteru u Ćuprijskoj ulici 31 u Doboju.

Prema informacijama iz istrage, u stanu koji je koristila jedna od sada osuđenih pronađeno je i hladno oružje. U stanu je, osim pištolja iz kojeg je Đurić ubijen, pronađena i torba sa noževima i satarom, te najlonske vreće u kojima su planirali da odnesu raskomadano Đurićevo tijelo.


Izvor: Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šteta

11.11.2014 22:27

Ko se vatrom igra, od vatre i strada... Drago ko će mi izmirit tvoj dug?

ODGOVORITE