Нолетова тајна добрих резултата у дворани је...?

За разлику од турнира који се играју напољу, овде лоптица готово увек исто одскочи, па можете боље да се спремите за ударац, знате где да се поставите – каже први рекет света.

Тенис 12.11.2014 | 14:00
Нолетова тајна добрих резултата у дворани је...?

Седам дана уочи меча првог кола завршног мастерса у Лондону, Новак Ђоковић је знао да се састаје са Марином Чилићем, баш у понедељак увече, у 21.00. То му је помогло да се на миру спрема за „испит“, пажљиво и темељно, а резултат је био бруталних 6:1, 6:1.

За јуриш на Станисласа Вавринку остало је далеко мање времена, али између Србина и Швајцарца нема непознаница или загонетки. Има само великог ривалитета.

- Стен и ја смо добили мечеве прве рунде са по 6:1, 6:1. Реално говорећи, можда јесмо били фаворити у тим сусретима, али тако убедљив резултат нико није очекивао, па ни ми сами. Опет, играли смо добар тенис. Зато сам сигуран да ћемо нас двојица имати веома занимљив окршај - најавио је Ђоковић дуел са Вавринком, који је на програму у среду од 21.00 по српском времену.

Бриљантно издање против Хрвата неће отупети жаоку на Нолетовом рекету.

- Убедљива победа на старту ми помаже, у смислу да ми је олакшан пут ка полуфиналу, али ме неће опустити. Желим да добијем све мечеве до краја турнира. Имао сам довољно времена да се одморим и спремим за Вавринку. Надам се да ћу наставити да играм на овом нивоу.

Већ 28 мечева за редом Новак не зна за пораз у дворани. Прошле године освојио је Париз и Лондон, овог пута је поновио успех у престоници Француске, а жели нови трофеј у Енглеској.

- Заиста, имам доста добре резултате у дворани последњих пар година. О чему се ради? Па, доста времена посвећујем припреми за ова такмичења на крају године, и уживам у њима. Сматрам да ми доста одговарају услови, пре свега због ритерна, ударца на који увек могу да се ослоним. За разлику од турнира који се играју напољу, овде лоптица готово увек исто одскочи, па можете боље да се спремите за ударац, знате где да се поставите. То ми значи. Са друге стране, победнички низови ми помажу на плану самопоуздања, али искуство ме учи да не смем да се заносим, већ да морам да идем меч по меч.

Поред тога, Ђоковић користи то што већина ривала пада у форми на крају сезоне, када он, по правилу заблиста.

- Узимајући у обзир колико је дуга сезона, свако је тренутно прилично исцрпљен, емотивно, ментално, физички. И са мном је тако. Али, баш у таквим околностима потребно је да пронађете и последњи атом снаге и мотивације и да завршите годину у великом стилу. Управо то и чиним - закључује први тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар