Noletova tajna dobrih rezultata u dvorani je...?

Za razliku od turnira koji se igraju napolju, ovde loptica gotovo uvek isto odskoči, pa možete bolje da se spremite za udarac, znate gde da se postavite – kaže prvi reket sveta.

Tenis 12.11.2014 | 14:00
Noletova tajna dobrih rezultata u dvorani je...?

Sedam dana uoči meča prvog kola završnog mastersa u Londonu, Novak Đoković je znao da se sastaje sa Marinom Čilićem, baš u ponedeljak uveče, u 21.00. To mu je pomoglo da se na miru sprema za „ispit“, pažljivo i temeljno, a rezultat je bio brutalnih 6:1, 6:1.

Za juriš na Stanislasa Vavrinku ostalo je daleko manje vremena, ali između Srbina i Švajcarca nema nepoznanica ili zagonetki. Ima samo velikog rivaliteta.

- Sten i ja smo dobili mečeve prve runde sa po 6:1, 6:1. Realno govoreći, možda jesmo bili favoriti u tim susretima, ali tako ubedljiv rezultat niko nije očekivao, pa ni mi sami. Opet, igrali smo dobar tenis. Zato sam siguran da ćemo nas dvojica imati veoma zanimljiv okršaj - najavio je Đoković duel sa Vavrinkom, koji je na programu u sredu od 21.00 po srpskom vremenu.

Briljantno izdanje protiv Hrvata neće otupeti žaoku na Noletovom reketu.

- Ubedljiva pobeda na startu mi pomaže, u smislu da mi je olakšan put ka polufinalu, ali me neće opustiti. Želim da dobijem sve mečeve do kraja turnira. Imao sam dovoljno vremena da se odmorim i spremim za Vavrinku. Nadam se da ću nastaviti da igram na ovom nivou.

Već 28 mečeva za redom Novak ne zna za poraz u dvorani. Prošle godine osvojio je Pariz i London, ovog puta je ponovio uspeh u prestonici Francuske, a želi novi trofej u Engleskoj.

- Zaista, imam dosta dobre rezultate u dvorani poslednjih par godina. O čemu se radi? Pa, dosta vremena posvećujem pripremi za ova takmičenja na kraju godine, i uživam u njima. Smatram da mi dosta odgovaraju uslovi, pre svega zbog riterna, udarca na koji uvek mogu da se oslonim. Za razliku od turnira koji se igraju napolju, ovde loptica gotovo uvek isto odskoči, pa možete bolje da se spremite za udarac, znate gde da se postavite. To mi znači. Sa druge strane, pobednički nizovi mi pomažu na planu samopouzdanja, ali iskustvo me uči da ne smem da se zanosim, već da moram da idem meč po meč.

Pored toga, Đoković koristi to što većina rivala pada u formi na kraju sezone, kada on, po pravilu zablista.

- Uzimajući u obzir koliko je duga sezona, svako je trenutno prilično iscrpljen, emotivno, mentalno, fizički. I sa mnom je tako. Ali, baš u takvim okolnostima potrebno je da pronađete i poslednji atom snage i motivacije i da završite godinu u velikom stilu. Upravo to i činim - zaključuje prvi teniser sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar