Чекајући Руски бич: Ево објашњења зашто је јесен овако топла

Новембар је ове године зачуђујуће топао и окупан сунцем. Нема снега и мраза, температуре су благе, а ако је веровати немачком метеорологу Доминику Јунгу, време се неће мењати још извесно време.

Свијет 11.11.2014 | 18:39
Чекајући Руски бич: Ево објашњења зашто је јесен овако топла

“Хладан ваздух изнад Русије неће стићи до нас”, тврди он, а разлог је у томе што се изнад Русије тренутно налазе три поља високог притиска, која задржавају хладан ваздух, док са запада отпор пружа поље ниског
притиска “Розвита” с благим температурама.



“Руски бич (нагло захлађење), кога смо се бојали, неће нас погодити. Барем не још”, објаснио је Јунг за немачки “Билд”.

Температуре ће и у наредних неколико дана бити изнад просечних заово доба године и кретаће се између 10 и 15 степени Целзијуса. Данас би на обронцима Алпа, уз подршку фена, температура могла да достигне чак 20 степени Целзијуса.
 

У Србији сутра облачно, топло, ветровито и већином суво



У Србији ће сутра бити умерено и потпуно облачно, топло, ветровито и у већини места суво, осим на западу и југозападу где ће местимично падати киша, саопштио је Хидрометеоролошки завод.

У Тимочкој крајини биће тмурно, понегде са росуљом.

Дуваће слаб и умерен, јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и на југу Баната, јак, повремено са ударима олујне јачине.

Јутарња температура од шест до 14, а највиша дневна од 12 до 18 степени.

И у Београду ће бити умерено и потпуно облачно, топло, ветровито и углавном суво. Дуваће јак, јужни и југоисточни ветар, повремено са ударима олујне јачине. Јутарња температура око 12, а највиша дневна око 18 степени.

У Србији ће у четвртак и петак бити претежно облачно и мало свежије, понегде са слабом кисом. Од суботе до краја периода променљиво и релативно топло, и у већини дана суво. Само се у недељу понегде очекује слаба киша. Већи део периода у кошавском подручју повремено јак југосточни ветар, с најјачим ударима у четвртак пре подне и почетком наредне седмице.

И за Београд метеоролози најављују слично време.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Природа

12.11.2014 08:27

Имам утисак да це ова зима ипак бити хладна.Доказ.Моја маца се у последње две,три седмице толико удебљала као никада до сада.Набацила је и длаку и сало за предстојецу зиму.Верујем да зивотиње осецају ста их оцекује.

ОДГОВОРИТЕ