Čekajući Ruski bič: Evo objašnjenja zašto je jesen ovako topla

Novembar je ove godine začuđujuće topao i okupan suncem. Nema snega i mraza, temperature su blage, a ako je verovati nemačkom meteorologu Dominiku Jungu, vreme se neće menjati još izvesno vreme.

Svijet 11.11.2014 | 18:39
Čekajući Ruski bič: Evo objašnjenja zašto je jesen ovako topla

“Hladan vazduh iznad Rusije neće stići do nas”, tvrdi on, a razlog je u tome što se iznad Rusije trenutno nalaze tri polja visokog pritiska, koja zadržavaju hladan vazduh, dok sa zapada otpor pruža polje niskog
pritiska “Rozvita” s blagim temperaturama.



“Ruski bič (naglo zahlađenje), koga smo se bojali, neće nas pogoditi. Barem ne još”, objasnio je Jung za nemački “Bild”.

Temperature će i u narednih nekoliko dana biti iznad prosečnih zaovo doba godine i kretaće se između 10 i 15 stepeni Celzijusa. Danas bi na obroncima Alpa, uz podršku fena, temperatura mogla da dostigne čak 20 stepeni Celzijusa.
 

U Srbiji sutra oblačno, toplo, vetrovito i većinom suvo



U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, toplo, vetrovito i u većini mesta suvo, osim na zapadu i jugozapadu gde će mestimično padati kiša, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj krajini biće tmurno, ponegde sa rosuljom.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na jugu Banata, jak, povremeno sa udarima olujne jačine.

Jutarnja temperatura od šest do 14, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, toplo, vetrovito i uglavnom suvo. Duvaće jak, južni i jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

U Srbiji će u četvrtak i petak biti pretežno oblačno i malo svežije, ponegde sa slabom kisom. Od subote do kraja perioda promenljivo i relativno toplo, i u većini dana suvo. Samo se u nedelju ponegde očekuje slaba kiša. Veći deo perioda u košavskom području povremeno jak jugostočni vetar, s najjačim udarima u četvrtak pre podne i početkom naredne sedmice.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Priroda

12.11.2014 08:27

Imam utisak da ce ova zima ipak biti hladna.Dokaz.Moja maca se u poslednje dve,tri sedmice toliko udebljala kao nikada do sada.Nabacila je i dlaku i salo za predstojecu zimu.Verujem da zivotinje osecaju sta ih ocekuje.

ODGOVORITE