Дик има добар осјећај!

Говорећи пред квалификациони меч против Данске, селектор Србије поновио је да верује у пласман на Европско првенство 2016.

Фудбал 11.11.2014 | 20:15
Дик има добар осјећај!

Репрезентација Србије у понедељак се окупила на почетку мини-припрема за трећи меч у оквиру квалификација за ЕУРО 2016 у Француској, против Данске, пред празним трибинама Партизановог стадиона (петак, 20.45).
"Отежавајућа околност је да ће Србија наредне две утакмице играти без подршке навијача код куће. Без обзира на такву одлуку, учинићемо све да победама испунимо циљ и изборимо место на највишој европској сцени", рекао је Дик Адвокат, а пренео званични сајт ФСС.

Холандски стручњак уверава да су "орлови" добар тим, са солидним фондом играча.

"Тим фудбалерима и целој екипи морамо да пружимо поверење", рекао је Адвокат, под чијим вођством је Србија прошлог месеца остварила реми у Јеревану против Јерменије и играла 0:0 против Албаније у тренутку прекида, крајем првог полувремена.

"Имам добар осећај, да ће се Србија квалификовати за завршни турнир у Француској. То је наша највећа жеља и на томе истрајно радимо".

"Свака од осам утакмица у групи је за мене финале. Зато се сада спремамо за Данце, а о другима ћемо размишљати када на то дође ред".

Сваки селектор својим одабиром играча изазива полемике у медијима и у јавности. Адвокат је то урадио пре свега позивањем Данка Лазовића.

"Трудим се да позовем све оне који могу да побољшају нашу игру. Таквим играчима ћу увек направити места. Рецимо, из тих разлога сам позвао Лазовића за сусрете са Јерменијом и Албанијом. Надам се да ће и други кренути његовим стопама".

Адвокат каже да ће се држати једног правила - да за репрезентацију не могу да играју они који немају континуитет игара у клубу.

"Овај став поготово важи за млађе играче. У земљи и по Европи, Србија има пуно младића великог потенцијала, али они немају могућност да у најјачој конкуренцији стално играју и показују добру форму".

Искусни холандски стручњак је као једно од важнијих питања означио профил играча у везном реду "орлова".

"Морамо брзо да се определимо какав средњи ред желимо да имамо. Да ли је то варијанта са технички боље обученим фудбалерима или онима који испољавају више агресије?"

Србија због казне УЕФА, одузимањем три бода, има један бод из два меча, као и Јерменија.

На табели воде Данска и Албанија са по четири бода и утакмицом више. Португал је трећи са три бода из два меча.

Коментари / 0

Оставите коментар