Dik ima dobar osjećaj!

Govoreći pred kvalifikacioni meč protiv Danske, selektor Srbije ponovio je da veruje u plasman na Evropsko prvenstvo 2016.

Fudbal 11.11.2014 | 20:15
Dik ima dobar osjećaj!

Reprezentacija Srbije u ponedeljak se okupila na početku mini-priprema za treći meč u okviru kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj, protiv Danske, pred praznim tribinama Partizanovog stadiona (petak, 20.45).
"Otežavajuća okolnost je da će Srbija naredne dve utakmice igrati bez podrške navijača kod kuće. Bez obzira na takvu odluku, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni", rekao je Dik Advokat, a preneo zvanični sajt FSS.

Holandski stručnjak uverava da su "orlovi" dobar tim, sa solidnim fondom igrača.

"Tim fudbalerima i celoj ekipi moramo da pružimo poverenje", rekao je Advokat, pod čijim vođstvom je Srbija prošlog meseca ostvarila remi u Jerevanu protiv Jermenije i igrala 0:0 protiv Albanije u trenutku prekida, krajem prvog poluvremena.

"Imam dobar osećaj, da će se Srbija kvalifikovati za završni turnir u Francuskoj. To je naša najveća želja i na tome istrajno radimo".

"Svaka od osam utakmica u grupi je za mene finale. Zato se sada spremamo za Dance, a o drugima ćemo razmišljati kada na to dođe red".

Svaki selektor svojim odabirom igrača izaziva polemike u medijima i u javnosti. Advokat je to uradio pre svega pozivanjem Danka Lazovića.

"Trudim se da pozovem sve one koji mogu da poboljšaju našu igru. Takvim igračima ću uvek napraviti mesta. Recimo, iz tih razloga sam pozvao Lazovića za susrete sa Jermenijom i Albanijom. Nadam se da će i drugi krenuti njegovim stopama".

Advokat kaže da će se držati jednog pravila - da za reprezentaciju ne mogu da igraju oni koji nemaju kontinuitet igara u klubu.

"Ovaj stav pogotovo važi za mlađe igrače. U zemlji i po Evropi, Srbija ima puno mladića velikog potencijala, ali oni nemaju mogućnost da u najjačoj konkurenciji stalno igraju i pokazuju dobru formu".

Iskusni holandski stručnjak je kao jedno od važnijih pitanja označio profil igrača u veznom redu "orlova".

"Moramo brzo da se opredelimo kakav srednji red želimo da imamo. Da li je to varijanta sa tehnički bolje obučenim fudbalerima ili onima koji ispoljavaju više agresije?"

Srbija zbog kazne UEFA, oduzimanjem tri boda, ima jedan bod iz dva meča, kao i Jermenija.

Na tabeli vode Danska i Albanija sa po četiri boda i utakmicom više. Portugal je treći sa tri boda iz dva meča.

Komentari / 0

Ostavite komentar