Румениге: Луј егоиста, Пеп геније!

Председник Бајерна без осмеха на лицу се присећа времена када је Луј ван Гал седео на клупи тог клуба.

Фудбал 11.11.2014 | 19:45
Румениге: Луј егоиста, Пеп геније!

Актуелни стратег Манчестер јунајтеда Луј ван Гал је особа са великим егом, којој је врло тешко угодити, испричао је о Холанђанину председник Бајерна Карлхајнц Румениге.
"Једног дана, на почетку његовог мандата, отишли смо на ручак. Седели смо у снобовском ресторану, када је Ван Гал извадио своју аутобиографску књигу. Одмах сам схватио да ће са њим бити мука", испричао је Румениге листу "Шпигел".

Ван Гал је са славним немачким клубом освојио "дуплу круну" 2009/10 и одвео га у финале Лиге шампиона, али је у другој сезони уследио крах и он је крајем марта 2011. уступио место Јупу Хајнкесу, који ће 2013. донети у Бајернове витрине "триплу круну".

"Није увек било лако угодити Лујовим захтевима и потребама. Он је особа са огромним егом. Желео је да 'вангализује' цео клуб".

Румениге је признао Ван Галу да је "добар и успешан тренер", али да се Пеп Гвардиола својом личношћу далеко боље уклопио у Бајерн.

"Пеп је геније. Има највише амбиције и велика очекивања, али поштује културу и традиције овог клуба. Унео је још већи степен професионализма. Увек има неке своје идеје, понекад су оне необичне, али никада луде".

Коментаришући то што Баварци купују најбоље играче својих конкурената и тиме их директно слабе, Румениге је одговорио да је то уствари услуга немачком фудбалу.

"Да их нисмо довели ми, они би данас играли у иностранству. Геце је имао сјајну понуду Манчестер ситија, Реал је желео Левандовског... Да ли би било боље за Бундес лигу да су отишли тамо?"

Коментари / 0

Оставите коментар