Rumenige: Luj egoista, Pep genije!

Predsednik Bajerna bez osmeha na licu se priseća vremena kada je Luj van Gal sedeo na klupi tog kluba.

Fudbal 11.11.2014 | 19:45
Rumenige: Luj egoista, Pep genije!

Aktuelni strateg Mančester junajteda Luj van Gal je osoba sa velikim egom, kojoj je vrlo teško ugoditi, ispričao je o Holanđaninu predsednik Bajerna Karlhajnc Rumenige.
"Jednog dana, na početku njegovog mandata, otišli smo na ručak. Sedeli smo u snobovskom restoranu, kada je Van Gal izvadio svoju autobiografsku knjigu. Odmah sam shvatio da će sa njim biti muka", ispričao je Rumenige listu "Špigel".

Van Gal je sa slavnim nemačkim klubom osvojio "duplu krunu" 2009/10 i odveo ga u finale Lige šampiona, ali je u drugoj sezoni usledio krah i on je krajem marta 2011. ustupio mesto Jupu Hajnkesu, koji će 2013. doneti u Bajernove vitrine "triplu krunu".

"Nije uvek bilo lako ugoditi Lujovim zahtevima i potrebama. On je osoba sa ogromnim egom. Želeo je da 'vangalizuje' ceo klub".

Rumenige je priznao Van Galu da je "dobar i uspešan trener", ali da se Pep Gvardiola svojom ličnošću daleko bolje uklopio u Bajern.

"Pep je genije. Ima najviše ambicije i velika očekivanja, ali poštuje kulturu i tradicije ovog kluba. Uneo je još veći stepen profesionalizma. Uvek ima neke svoje ideje, ponekad su one neobične, ali nikada lude".

Komentarišući to što Bavarci kupuju najbolje igrače svojih konkurenata i time ih direktno slabe, Rumenige je odgovorio da je to ustvari usluga nemačkom fudbalu.

"Da ih nismo doveli mi, oni bi danas igrali u inostranstvu. Gece je imao sjajnu ponudu Mančester sitija, Real je želeo Levandovskog... Da li bi bilo bolje za Bundes ligu da su otišli tamo?"

Komentari / 0

Ostavite komentar