Ријешити се вишкова наоружања

Министар одбране БиХ Зекеријах Осмић упознао је данас у Сарајеву шефа Мисије ОЕБС у БиХ Џонатана Мура и директора Одјељења за безбједносну сарадњу ОЕБС-а Џона Мартина са активностима Министарства одбране и Оружаних снага /ОС/ БиХ на рјешавању вишкова наоружања и повећању безбједности складишта у којима се чува.

Босна и Херцеговина 11.11.2014 | 16:46
Ријешити се вишкова наоружања

Из Министарства је саопштено да је посебно наглашена успјешност заједничке сарадње и напора у рјешавању вишкова наоружања и обезбјеђивања складишта са наоружањем и муницијом у оквиру пројекта СЕЦУП, који имплементира ОЕБС.

Осмић је госте упознао и са занављањем, подмлађивањем и обучавањем припадника ОС БиХ, али и резултатима ангажмана Министарства и ОС БиХ током поплава и санирању штете након њих, те учешћу припадника ОС БиХ у мировним мисијама, за шта су међународно признате као равноправан партнер.

Током састанака изражено је задовољство досадашњом успјешном сарадњом Министарства, ОС БиХ и ОЕБС-а у БиХ у домену безбједности и демократизације процеса у БиХ. 

Мур је истакао да ОЕБС има заједничке интересе са БиХ, а да је њихов рад и ангажман у корист БиХ. 

Мартин је посебно истакао позитивну сарадњу МО БиХ и Мисије ОЕБС у БиХ, нагласивши значај рада Стратешког комитета за наоружање, муницију и минско-експлозивна средства.

На посебном састанку са Осмићевим замјеником Живком Марјанцем, Мур је истакао да ОЕБС наставља сарадњу са институцијама у БиХ, а посебно са Министарством и ОС БиХ као значајним партнерима у области унапређења безбједности у БиХ, али и региону.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

12.11.2014 19:48

Одвезите у Горњу Маоуцу они имају искуства са баратањем око орузја

ОДГОВОРИТЕ